Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929454





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Koerden versus Turken
27 oktober 2007
Koerdisch restauranthouder ziet geen problemen bij protestmars.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 354.700
Ternat / Genk 26 oktober 2007.

Zondag 28 oktober willen Turken in Genk een protestmars organiseren, burgemeester Gabriëls is er gerust in en zegt dat er vanwege de risicovoetbalmatch sowieso al een grote politiemacht is opgetrommeld.  In Turkse kringen ziet men zo’n machtsontplooiing  juist als een provocatie.
Het tracé ligt langs de Eurpalaan dat momenteel in één grote bouwwerf is herschapen, dat lijkt ons zeer onverstandig, er ligt daar hopen materiaal dat kan gebruikt worden om vernielingen aan te richten, waar zit het verstand van het Genkse bestuur ? 
Tijdens het interview zei vrijdag iemand die het kan weten : "als er tussen de demonstranten pamfletten van de PKK zouden ontvouwd worden zijn de gevolgen niet te onderschatten", ook bij de politie is het koffiedik kijken, daar probeerde men ons vrijdag namiddag wijs te maken, dat ze het tracé niet kennen !

Het is hoogftijd dat ze de perswoorvoerder (Mw Ubachs) daar weghalen, ze probeert ons systematisch blaasjes wijs te maken, of ze weet het niet, of ze liegt gewoonweg (ivm rellen aan het jeugdhuis t Winterslag waar zelfs twee ambulances verschenen). 


Het water tussen Turken en Koerden lijkt in Turkije in duizend jaar nog niet zo diep te zijn geweest als vandaag, tenminste dat is wat we zouden denken na het tumult van de laatste dagen.
De échte Turken zeggen dat wat er  te Brussel gebeurt, het werk is van terroristen van de PKK, maar een Koerd zegt dat het om snotneuzen gaat die een pak rammel moeten krijgen, maar de acties stiekem de steun krijgen van het Consulaat te Brussel die aan de kant staat van de Turkse militairen.
Hassan een Turk en al 55 jaar in België is, wijst met de vinger naar de PKK dat een terroristenbende is, bij de Koerden zijn de PKK verzetstrijders die opkomen tegen de militaire junta. 
Foto in het artikel : Haydar A. (Restaurant La Dolce Vita) 
                            Hassan (Restaurant Hassan) en Fatma, Genks gemeenteraadslid.

Lees hier het dagartikel (voor betalende abonnees)  Genk Koerden Turken

Lees de volledige reportage met reacties van beide partijen en foto's in Morsum Magnificat 147

www.morse-press.be

Laatste update ( 28 oktober 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.