Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929359





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dirk Claes maakt zich schuldig aan belangenvermenging- Update
24 oktober 2007

Overtreding op art. 245 Strafwetboek.



Bezoekers website Morsum Magnificat : 351.700
Ternat / Rotselaar 23 oktober 2007

Update 2 - 24 oktober 2007 17:30u - Reactie <Persnota> van het Vlaams Belang -Rotselaar-

Jack-Op moet blijven – maar niet als exclusief bier voor één kroeg!

Op de Rotselaarse gemeenteraad van 22 oktober diende ondergetekende een voorstel van beslissing in, waarbij het College van Burgemeester en Schepenen gevraagd werd om gesprekken met Inbev aan te knopen, teneinde het voortbestaan van het Werchterse bier Jack-Op te verzekeren. Inbev nam eerder de beslissing om de productie van Jack-Op definitief stop te zetten.
Jack-Op is en blijft een deel van het cultuurhistorisch patrimonium van Werchter en van het Vlaams-studentikoos leven in Leuven, en mag dus niet zomaar verdwijnen !
Gedrongen in het keurslijf van het cordon sanitaire weigerde de Rotselaarse CD&V-NVA-meerderheid het voorstel echter goed te keuren. Volgens burgemeester Claes was het voorstel zinloos en zelfs belachelijk, daar hij zelf al gesprekken was begonnen met Inbev. Het Vlaams Belang stelt zich hierbij echter de vraag of Claes dit deed in zijn hoedanigheid van Rotselaars burgemeester, of in zijn hoedanigheid van kroeguitbater in Wezemaal.
Meer nog.. het feit dat hij weigerde het voorstel van het Vlaams Belang goed te keuren; en aldus weigerde dat de gemeenteraad hem een duidelijk mandaat zou geven om als burgemeester met Inbev hierover te onderhandelen, doet vragen rijzen. Zeker nu een onafhankelijke bron aan Morse-press heeft laten weten dat Claes enkel zou onderhandeld hebben over een exclusiviteitscontract, waarbij jaarlijks 20.000 flessen Jack-Op zouden gebotteld worden, exclusief voor zijn café te Wezemaal.
Dat zou werkelijk ongehoord zijn !
Het Vlaams Belang is dan ook verbolgen over de houding van de CD&V-NVA, die samen met Groen-sociaal en SPa tégen het voorstel stemden. De houding van Groen is nog te begrijpen – voor hen is volkscultuur en traditie steeds een vies woord geweest. En dat de SPa al lang niet meer wakker ligt van het pintje van de student en werkman is ook oud nieuws.
Het Vlaams Belang – Rotselaar zal de evolutie in dit dossier echter op de voet blijven volgen. Voor ons is het duidelijk: Jack-Op moet blijven bestaan. Niet exclusief voor één kroeg, maar voor alle mensen van Werchter, Rotselaar, en alle Leuvense studenten en bierliefhebbers!

Stijn Hiers - Vlaams Belang afdeling Rotselaar



Update -1 24 oktober 2007 – 16:00u
We krijgen vandaag Eveline.D.R. van INBEV (waaronder AMBEV ressorteert) aan de telefoon die bevestigt dat DIRK CLAES een brief twee weken geleden (dus lang voor het agendapunt op de gemeenteraad werd gebracht -nvdr-) naar INBEV heeft gestuurd om zijn verwondering uit te drukken omtrent de zienswijze van IMBEV Jack-Op niet meer te brouwen.
De dame bevestigt dat INBEV heeft beslist de productie om commerciële redenen te stoppen, maar ook dat INBEV van burgemeester  DIRK CLAES uit Rotselaar de vraag heeft gekregen (zelfs schriftelijk)  om na te gaan of er op één of andere manier nog kan gewerkt worden aan het voorbestaan van het bier en “dat zijn wij momenteel een het evalueren” zegt Eveline D.R.
Tijdens het interview zoekt Eveline duidelijk naar woorden die voor DIRK CLAES niet compromitterend zijn maar, zegt ze :”Wij zullen het niet meer brouwen, dat is zeker”.
Morsum Magnificat: Op de gemeenteraad van 22 oktober ’07 heeft men een poging gedaan om daarover te stemmen maar dat is niet gelukt, Dirk Claes had aldus geen mandaat om INBEV in dat verband te contacteren.
Inbev: Dirk Claes heeft gesteld dat het spijtig is dat INBEV hen niet op de hoogte heeft gesteld.
Morsum Magnificat : Als Claes uit eigen initiatief als herbergier zonder toelating van de gemeente contact neemt met INBEV, dan is dat toch belangenvermenging , we worden derhalve getipt dat DIRK CLAES het wel ziet zitten om 20.000 flesjes in exclusiviteit voor zijn kroeg te zien bottelen …..
Inbev: Ik snap wat u bedoelt, maar het verhaal van die 20.000 flesjes is volgens mij verzonnen … maar ik snap wat u bedoelt : belangenvermenging …
Morsum Magnificat : Juist.
Inbev: Ik snap wat u bedoeld, u moet die vraag sowieso aan hem stellen, niet aan ons ….
Wordt vervolgd  Morsum-Magnificat 147


Traditie.
Lees het dagartikel voor betalende abonnees  belangenvermenging

www.morse-press.be

ORIGINEEL BERICHT  :  Jack-op.
Hoeveel arrogantie, lef en onfatsoen de Rotselaarse herbergier denkt tentoon te mogen spreiden, heeft de dictator tijdens de gemeenteraad van Rotselaar nog eens duidelijk laten zien.
    Hoeveel arrogantie, lef en onfatsoen de Rotselaarse herbergier denkt tentoon te mogen spreiden, heeft de dictator tijdens de gemeenteraad van Rotselaar nog eens duidelijk laten zien.

Dirk Claes, kroegbaas in Wezemaal, kreeg alweer een hoop publiciteit in de gatlikpers, maar daarmee is tevens het bewijs geleverd dat Claes buiten de gemeenteraad handelde.
Omdat Claes uitbater is van een café waar ze systematisch  tot ‘s morgens stevige pinten pakken waarbij soms door concentratieverlies wordt vergeten de frietketel uit te zetten, heeft hij het nu, uit commercieel belang, gemunt op de Jack-op.
Laatste update ( 25 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.