Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Antwerpen 22 oktober om 18u : Neen tegen radicalisering
20 oktober 2007
Nieuwe Vlamingen zingen op de Groenplaats de Vlaamse Leeuw.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 347.900
Ternat / Antwerpen 20 oktober 2007

Maandag 22 oktober vindt op de Groenplaats om 18.00u een manifestatie plaats onder het motto “ Neen tegen de radicalisering “.
Initiatiefneemster is de uit Portugal afkomstige, maar in België geboren Nathalie Cordon samen met El Mzairh diverse organisaties van diverse afkomst zouden de Vlaamse Leeuw zingen.
Dat zo’n initiatief niet uit sympathie voor Vlaanderen maar uit politieke reden is ontstaan, doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van de manifestatie.

Naar verluidt zou er aan degenen die deelnemen een soort codewoord gevraagd worden, die kreet stemt uit de strijd die in 1302 te Brugge tussen Vlamingen en Walen te Brugge werd gvoerd en aan iedereen toen gevraagd werd “Schild en vriend” uit te spreken wat de franssprekenden ontmaskerde.


Schild en vriend.
Het is na de SP.a nu de beurt aan de Open VLD  om de vreemdelingen op een voetstuk te zetten, politieke partijen die politiek moeten inleveren, dus stemmen verliezen grijpen de vreemdelingen aan om hun stemmenverlies via die groep goed te maken én het Vlaams Belang op allerlei manieren in een slecht daglicht te stellen.

Reactie van het Vlaams Belang :
Het is altijd tof dat ze zich aangetrokken voelen tot de Vlaamse cultuur, maar deze zangstonde zal  hier onder de vlag van Open VLDl plaatsvinden, de Open VLD  kan een verscherpt Vlaams profiel wel gebruiken, desnoods op kap van de Nieuwe Vlamingen.
Bovendien is het clubje rond Nathalie Crdon van mening dat  de Vlaamse Leeuw gegijzeld wordt door "extremistische groepen" zoals Voorpost en Vlaams Belang, . Ook De Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Aäron Malinsky en imam Nordine Taouil zijn maandag aanwezig.
Straks moeten we nog toegangsgeld betalen! Naar verluidt zou aan de ingang naar een ordewoord gevraagd worden: het is naar verluidt "schild en vriend" en owee als de uitspraak niet in het algemeen nederlands is.
Laatste update ( 20 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.