Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Corruptie, incompetentie en machtsmisbruik is quasi overal troef.
19 oktober 2007

Dossiers verkeerssignalisatie slechts één voorbeeld.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 347.700
Ternat / Mechelen 19 oktober 2007.

Wat er de laatste dagen in het corruptiedossier rond de verkeersborden aan het licht komt, is slechts het topje van de ijsberg, de praktijken van aannemer Janssens uit Lokeren zijn geen alleenstaand feit, het is een algemeen verschijnsel, maar honderden andere zaken, die minder omvangrijk zijn, worden doodeenvoudig niet onderzocht.

Alleen grote zaken.
Het is de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie (CDBC) die hier het Parket in gang zet, het dossiers Janssens met al haar vertakkingen, is groot genoeg om aan te pakken. Dossiers van een paar tienduizenden euro’s worden te klein bevonden en die worden niet onderzocht, ook hier zijn dus niet alle Belgen gelijk voor de wet.

HCT.
Het Hoog Comité van Toezicht (HCT), toen in de Jozef II straat te Brussel, was de politie die toezicht hield op de aanbestedingen, er was zoveel gesjoemel dat de politiek het HCT kortwiekte, de speurders van dat toenmalige HCT zitten nu in de CDBC (Notelaarstraat te Brussel). Daar waar er vroeger alleen gesjoemel met aanbestedingen diende blootgelegd, moet er nu corruptie bewezen worden, zegt topman PM van de CDBC.

Verkeersignalisatie en EMA.
We zijn benieuwd of de speurders van de CDBC in dit dossier ook niet bij  EMA (het vroegere BEE) gaan terecht  komen, de topman van de CDBC die nu zijn tanden in dit dossier zet, heeft in 1985 (toen bij het HCT) ook al een dossier onderzocht waarbij alleen incompetentie van enkele ambtenaren werd bewezen, corruptie was er toen ook, maar toen wilde (of mocht ?) het HCT dat niet zien omdat ook de Rijkswacht betrokken was ! 
Het Belgisch systeem is meer dan rot, dit is maar een topje van de ijsberg.

De “Madammen” van VTM.
Het is frappant dat ook hier weer een schoonheid uit de VTM stal dichtbij staat, Ilse Demeulemeester is immers de vriendin van de Lokerse zaakvoerder, ook Veronique Decock kwam eerder door haar malafide vriend in de problemen, we zien nu dat we die kakmadammen van VTM anders moeten zien, de commerciële zender is één en al oogverblindende show waar ze alles doen voor geld.

Verbeeck Erik
Hoofdredacteur Morsum Magnificat.

www.morse-press.be 

Postbus 40 
1740 Ternat
Tel 02 461 11 15
Fax 02 461 11 17

Laatste update ( 19 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.