Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk:CDBC te druk met zaak verkeersborden- Update 1
18 oktober 2007
Onduidelijkheid rond gesjoemel met standbeeld Marcinelle


Bezoekers website Morsum Magnificat : 346.300
Ternat / Betekom 18 oktober 2007.


19 oktober 2007 - 08:00u
Onafgezien het feit, dat het standbeeld er eindelijk staat, burgemeester Willy Michiels de zaak als afgehandeld beschouwd, gaat Morsum Magnificat onverminderd verder met het onderzoek naar en rond het gesjoemel met dat standbeeld.
Morsum Magnificat onderzoekt momenteel nog twee interessante pistes, burgemeester Michiels (MGB) heeft blijkbaar last van geheugenverlies wanneer hij in een telefoongesprek met de redactie van Morsum Magnificat zei de kunstenaar JOSHU GEORG (Atelier Jahy) nog nooit ontmoet te hebben, wij hebben andere informatie.
Er zijn ook nog andere redenen waarom Roger Dehaes de bestelling in extremis in de wacht sleepte en heeft Roger dat beeld wel zelf gemaakt ?
Wordt nog vervolgd.

18 oktober 2007 - 09:45u
Vandaag verschijnt er in Het Nieuwsblad een artikel waarbij alle objectiviteit zoek is, burgemeester Willy Michiels mag daar gewoon stellen, dat er financiële problemen waren, de journalist (GGH) verzwijgt wijselijk dat Begijnendijk op een administratief oncorrecte manier op voorhand meer dan 60% van de totale som van 36.500 euro betaalde. Als er financiële problemen zijn, dan heeft Begijnendijk door haar gesjoemel daartoe bijgedragen.
Als het Parket van Leuven, naar voorbeeld van Dendermonde (zie zaak verkeersborden), haar job doet zal de MGB burgemeester Willy Michiels nog tekst en uitleg kunnen geven, of zoals een locale “Flik” het zegt :”Aantreden”.

Erik Verbeeck
Totaal onafhankelijk freelance onderzoeksjournalist   



Op 23 juli 2007 kreeg de redactie van Morsum Magnificat bezoek van twee personen (o.a. PM die ook het dossier van burgemeester Schellens van Aarschot realiseerde en het  huidig dossier van Janssens  uitvoert) van de CDBC (Centrale Dienst van de Bestrijding van de Corruptie), het handelde over het gesjoemel rond het Marcinelle Standbeeld te Begijnendijk, maar wegens de vakantieperiode liep de behandeling vertraging op, nu hebben ze hun handen vol met het dossier rond de verkeersborden.

Door het dossier rond de verkeersborden (Janssens Lokeren) kan de CDBC waarschijnlijk onvoldoende tijd vrijmaken om de toestanden in Begijnendijk te onderzoeken, of moeten we nog maar eens vaststellen dat het Parket van Dendermonde stukken efficiënter werkt dan dat van Leuven ?

Hoe dan ook vernemen we dat het dossier rond het Standbeeld van Marcinelle nog niet gesloten is, er duiken zelfs nog niéuwe elementen op. Willy Michiels, gewezen Schepen van Cultuur en nu burgemeester (MGB), is blijkbaar nog niet verlost van de ziekten van zijn geesteskind dat na een lange weg uiteindelijk met 14 maanden vertraging, veel leugens en bedrog, op 2 oktober 2007, nóg maar eens met hulp van de gemeente op zijn voetstuk terecht kwam.

Erik Verbeeck

www.morse-press.be   Postbus 40  1740 Ternat Tel 02 461 11 15 fax 02 461 11 17


Laatste update ( 19 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.