Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk:MM reactie op klacht Voorzitter OCMW L.Verbeeck - Update 1
18 oktober 2007
Lisette Verbeeck zet door haar verklaring zichzelf in de kijker.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 346.300
Ternat / Betekom 18 oktober 2007.

19 oktober 2007 - Ervaring met het OCMW van Begijnendijk.

Mijn vader was op het moment dat het OCMW van Begijnendijk hem bij een kringloopwinkel in het kader van art.60§7 quasi verplicht tewerk stelde, zeer ernstig ziek.
Niettegenstaande zijn ziekte en het feit dat hij 58 jaar oud was, bestond zijn taak erin om bij die kringwinkel zoals bij een verhuisfirma met meubels te sjouwen.
Op een dag kwam mijn vader opnieuw ziek en afgemat thuis, en hoewel hij zelf mondig genoeg was, kon ik het niet meer aanzien en trok in zijn plaats naar het OCMW van Begijnendijk. Daar ontmoette ik de huidige Voorzitter Lisette Verbeeck die mij doodleuk zei : Wij moeten hier in de burelen ook wel eens meubelen verplaatsen !
Op 16 april 2007 is mijn vader als gevolg van zijn slepende ziekte in het ziekenhuis te Leuven overleden, het OCMW van Begijnendijk heeft hem in zijn laatste levensjaar niet gespaard, nooit zal ik dat kunnen vergeten.

Het is goed dat er persorganen bestaan die dergelijke zaken in het openbaar brengen, dat is een postume eer aan mijn vader, het juk van het OCMW van Begijnendijk tot zijn laatste levensdag gedragen te hebben.

Naam en adres bij de redactie bekend.   


De Voorzitter van het Begijnendijks OCMW (Lisette Verbeeck – MGB-) diende op 9 september klacht in tegen de persoon Erik Verbeeck terwijl ze dat in feite tegen de verantwoordelijke uitgever van Morsum Magnificat zou moeten doen.
De klacht is gebaseerd op het feit dat Morsum Magnificat geïnsinueerd zou hebben dat Lisette Verbeeck  “het bed met Bèreke Verhaegen” toenmalig burgemeester en MGB hoofdman, zou gedeeld hebben ….. en dat is niet waar.

Erik Verbeeck onafhankelijk en freelance onderzoeksjournalist, hoofdredacteur van Morsum Magnificat (dat zowel online als in gedrukte versie voor betalende abonnees verschijnt), heeft voor de artikels zijn bronnen gecontroleerd en interviews afgenomen, zelfs tot op het niveau van de weduwe van wijlen Bèreke Verhaegen (Sidonia M die Lizette Verbeeck meer dan voldoende kent).

Lisette Verbeeck moet als politica van de in Begijnendijk allesoverheersende (behalve Morsum Magnificat) en op dictatuur geschoeide MGB leest, weten dat de pers de handel en wandel van publieke figuren op de voet kan volgen.
De MGB kan zich in Begijnendijk zo vrij als een vis in het water voelen, maar in casu is dat wel een vals gevoel, het is in Begijnendijk een publiek geheim dat Lisette Verbeeck een vriendin * was van wijlen Bèreke Verhaegen (zie ook Morsum Magnificat 146), dat hebben diverse personen aan de redactie van Morsum Magnificat gezegd.

* Wil niet de facto zeggen :"Het bed delen", die conclusie heeft Lizette Verbeeck zelf getrokken, niet Morsum Magnificat, wie het schoentje past trekt het ook aan .... 

Oproep.
De redactie van Morsum Magnificat roept bij deze iedereen uit Begijnendijk en Betekom op die door de MGB geïntimideerd wordt of wie klachten heeft omtrent het met de voeten treden van de democratie door het gemeentebestuur van Begijnendijk ons daarvan te informeren.
De redactie van Morsum Magnificat dankt haar informanten, wij garanderen bronbescherming welke wettelijk geregeld is, (zie Wet van 07.04.2005 en Wet van 09.05.2006).

Erik Verbeeck
Hoofdredacteur Morsum Magnificat
Lid van de Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers (UPP).
Lid van de Vlaamse Journalisten Vereniging

 

Laatste update ( 19 oktober 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.