Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925605

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vooruit: Meryame Kitir vindt het schokkend dat één op vijf daklozen een jongere is.
02 juli 2022
Dus van elke vijf daklozen zijn er vier ouderen, wat nóg schokkender is.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.428.000
Redactie 02 juli 2022 Coverfoto:    Meryame Kitir en Conner Rousseau recent in Genk, let op dit zijn de gezichten vóór / voor de camera, in werkelijkheid kijken ze wel anders ....

Vandaag valt er een email in onze box waarin Meriame Kitir zegt gechoqueerd te zijn vast te moeten stellen dat één op vijf daklozen een jongere is en ze heeft gelijk maar het is even choquerend tegelijkertijd vast te stellen dat viér op vijf daklozen een oudere is, deze tellen blijkbaar niet mee of zijn té onbelangrijk om te vernoemen.

Housing First.
Op voorstel van Vooruit -Kitir- investeert de federale regering 10 miljoen in Housing First projecten en het is Kitir's bedoeling door te gaan tot elke jongere een thuis heeft want "niemand hoort buiten te slapen". Met ‘Housing First’ wil Kitir jongeren op straat ondersteunen. Het is een totaalpakket, maar de prioriteit is om jongeren onderdak te geven en nadien te helpen met papieren en de juiste begeleiding. Zo geven we hen weer hoop én een toekomst. 

Basisrecht.
Een dak boven het hoofd is een basisrecht maar vandaag bijna onbetaalbaar, daarom deed Vooruit 11 concrete voorstellen om wonen weer betaalbaar te maken voor iedereen. Ze willen onder andere de huurwaarborg weer terugbrengen naar 2 maanden in plaats van de huidige 3 maanden, dat voorstel hebben de Groenen eerder tevergeefs ook al gedaan, de N-VA - en ook het Vlaams Belang - staat duidelijk aan de kant van het kapitaal en de verhuurders.

NVDR.
dat is een waarheid als een koe, maar ook ouderen, die meestal hun hele leven werkten en belastingen betaalden, verdienen een dak boven het hoofd-. Ouderen kunnen blijkbaar zonder hoop of toekomst, die zijn immers uitgerangeerd en kosten alleen maar geld want ze zijn vaker ziek-. Daarbuiten moet Meryame werk maken om orde op zaken te stellen in de Genkse getto's van Sledderlo, Kolderbos!

Bewerking: jvds 

Artikel n°: 07-22-8438
Geplaatst: 15:50 2/07/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.