Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925610

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo, Tienen en Begijnendijk een kijk op het beleid.
19 juni 2022
Tienen schuwt milieuhandhaving en zet Interleuven buiten spel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.279.000
Redactie 19 juni 22 

Coverfoto : Voor deze lekkende vuile brei en de  milieuvervuiling ervan sluit Tienen de ogen ... wat zegt Interleuven ?

In Tremelo is de rechtszaak tegen Leo Peeters van de Nissan garage nog steeds niet afgelopen, Peeters werd na een dagvaarding van 24 mei 2019 door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Leuven op 28 oktober 2020 veroordeeld, maar Leo Peeters heeft tegen dat vonnis beroep aangetekend. Aangezien het Hof van Beroep te Brussel een grote achterstand heeft, is de zaak nog niet behandeld. De eisende partij is de Gewestelijke Stedenbouwkundig Inspecteur van de afdeling handhaving - Vlaamse Gemeenschap - en heeft als advocaat Philippe Declercq uit Hoegaarden. 

Rik Liekens.
In die zaak Peeters en de juridische acties van Edgard G, komt ook Rik Liekens in beeld, nu was één van de rist bedrijven van Rik Liekens aan de Grootlosestraat te Tremelo na klachten onderwerp van onderzoeken door WASO - Arbeidsinspectie - en de milieu inspectie, Tremelo heeft die hete aardappel doorgeschoven aan Interleuven, Rik Liekens komt nog in andere dossiers tevoorschijn.

Tienen.
Stad Tienen blijft wat onbehoorlijk bestuur betreft in de kijker lopen, er is in een milieudossier recent beroep gedaan op Interleuven, maar Interleuven zou door Stad Tienen in tegenstelling tot vele andere gemeenten niet gecontracteerd zijn om assistentie inzake handhaving te verlenen, Tienen is vies van handhaving. Na een vraag van een lezer schenken we ook aandacht aan de subsidies die Tienen sinds 2012 aan Suikerrock heeft toegekend, komen aan bod.  

Begijnendijk.
Het feit dat Begijnendijk in een bouwdossier een vergunning verleent voor opheffen van een appartement - en bus nummer - en de eenmaking van het pand moet gerealiseerd, dat niet gebeurt, maar de eigenaar dat niet realiseert, sleept de handhaving daarvoor al 6 jaar aan, maar er is veel meer ...   

We komen er asap op terug, hoe hangt van af van het resultaat van het onderzoek in het UZ-Leuven van 20 juni. 

Artikel n°: 06-22-8428
Geplaatst: 12:15 19/06/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 19 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.