Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925653





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Matthias Diependaele in Nederland bij collega De Jonge op showbezoek.
06 juni 2022
Vooruit en vooral de PVDA geven Diependaele in Commissie Wonen en terechte veeg uit de pan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.113.800
Redactie 6 juni 22 

Coverfoto : Dit is de blik die Minister Diependaele tijdens een commissie wonen Morsum Magnificat gunt !

In de Commissie Wonen van 02 juni 2022 die op de website van het Vlaams Parlement nog herbekeken kan worden, werd meerdere keren verwezen naar een interview dat de minister Matthias Diependaele samen met diens Nederlandse - in de coronacrisis niet onbesproken - collega Hugo de Jonge in de gazet De Standaard van 25 mei 2022 mocht laten optekenen. Volgens de gazet en de journalist Simon Andries heeft De Standaard beide ministers voor dat interview kunnen samenbrengen, Matthias Diependaele was die dag in Nederland bij diens collega minister van Volkshuisvesting op werkbezoek! De journalist trekt naar Nederland om wars van voldoende kennis ter zake op 25 mei 2022 het geleuter van beide politici onder de kop " In heel Noordwest- Europa heeft de vrije markt gefaald voor betaalbaar wonen " te noteren. Tekenend voor Vooruit, was de visie van Maxim Veys over de opvatting van het artikel in de gazet ! - artikel kan via internet gedownload worden, red. 
 
Bekijk alvast de Commissie Wonen van 02 juni 2022, we komen er asap op terug, bekijk vooral de reacties van Maxim Veys - Vooruit - en Jos Dhaese PVDA ....

Jos Dhaese - PVDA - tot groot ongenoegen van Sarah Smeyers - N-VA- met kennis van zaken,  nagels met koppen ... óók Maxim Veys kan van de PVDA kennis nog wat leren ...

Politiek en klassieke pers één pot nat.
De vragen van Maxim Veys - Vooruit- in de Commissie Wonen van 2 juni ventileerde de politicus uit het artikel in De Standaard van 25 mei 2022, nogmaals het bewijs dat politiek en klassieke pers één pot nat is. In het artikel wordt ook allusie gewekt dat de minister - Diependaele- énige zeggenschap zou hebben in de koers van de lokale besturen, dat klopt niet, de Gewesten zijn ingevolge de wet van 08 augustus 1980 volledig bevoegd, maar minister Diependaele laat de journalist is de waan!

Bouwchaos.
Minister Diependaele heeft bij zijn bezoek een bouwproject kunnen bezoeken en ter plekke kunnen vaststellen dat de Nederlandse wetgeving écht gehandhaafd wordt. Het zal in Nederland niet gebeuren dat een eigenaar / verhuurder bij het bouwen zonder vergunning appartementen bijbouwt en zonder problemen kan verhuren zoals dat in Tienen het geval was!   In Nederland is de burgemeester geen politicus maar een ambtenaar van de betreffende gemeente.  
 
Meer volgt asap nog, onze activiteit wordt door gezondheidsproblemen gehinderd. 

Artikel n°: 06-22-8423
Geplaatst: 11:03 6/06/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 06 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.