Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925654





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
PVDA : Kankermedicijn Revlimid - lenalidomide- in België honderd keer duurder dan in Nederland.
04 juni 2022
Geheime contracten maken exuberante prijzen mogelijk en sluiten openbare aanbesteding uit. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.091.000
Brussel 31 mei 22 

Coverfoto : Sofie Merckx 

Sofie Merckx, zelf huisarts en PVDA fractieleider in De Kamer, doet in een persbericht van 31 mei uit de doeken, dat een kankermedicijn lenalidomide - dat onder de naam Revlimid - door BMS/Celgene wordt verkocht, thans in Nederland 0,90 euro kost en voor datzelfde medicijn in België 255 euro per pilletje moet worden betaald! Sofie Merckx verwijst in haar persbericht naar een artikel van 24 maart in het Nederlandse NRC Handelsblad.

Patenten.
De prijsdaling in Nederland kon omdat het bewuste medicijn Revlimid niet meer beschermd is door de wet op de patenten en gewoon via een openbare aanbesteding kan worden aangekocht - het kiwimodel om via openbare aanbestedingen prijsverminderingen afdwingen -. Hier in België wordt lenalidomide / Revlimid onder een geheim contract terugbetaald en dat kost de ziekteverzekering extra 75 miljoen euro. 

Contract opzeggen.
De PVDA eist van minister Vandenbroucke dat het geheime contract stante pede wordt opgezegd en meteen een openbare aanbesteding organiseert wat volgens Sofie Merckx een voordeel van 74 miljoen euro zal opleveren. 

Minister De Block.
Uit dat artikel van het NRC Handelsblad blijkt, dat Revlimid sinds 2016 mede een geheim contract tussen BMS/Celgene en de minister De Block wordt geleverd. De laatste update van dat contract dateert van maart 2020 en die onderhandelingen werden gevoerd door Ellen Vanhaeren toen kabinetsmedewerker van Maggie De Block! Ellen Vanhaeren werd later bij Celgene als directeur Corporate Affairs in dienst genomen! De Block werd daarover door De Morgen aan de tand gevoeld. Wellicht is Vandenbroucke in hetzelfde bedje ziek, sinds hij door Conner Rousseau in het zadel werd gezet, zouden er ook al 30 nieuwe geheime contracten zijn afgesloten. 

Dividenden aan aandeelhouders.
Wie belangstelling heeft te weten hoe het allemaal om de centen draait kan op deze link een studie van het Amerikaanse Congres doornemen, "Money" en voor het geld danst de Beer ... en de politiek -sic-.
 
Meer volgt misschien, we blijven momenteel zo goed als mogelijk de handel en wandel van de PVDA volgen. 

Artikel n°: 06-22-8420
Bron : PVDA.
Geplaatst: 11:27 4/06/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 04 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.