Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925620

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Leerlingen gaan voetgangers en fietsexamen afleggen.
28 april 2022
Ook verkeersopvoeding is van groot, zo niet, van het grootste belang.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 11.635.200
Tienen 28 april 2022Coverfoto's  : Locatie waar systematisch op het fietspad geparkeerd wordt.

700 Leerlingen van de basisscholen in Tienen en Hoegaarden gaan op maandag 9 en donderdag 12 mei 2022 een fiets- en voetgangersexamen afleggen in het centrum van Tienen. De stad Tienen bouwt daarmee, samen met de scholen en de lokale politie, verder aan een verkeersveilige stad.

Verkeersopvoeding.

Al heel wat jaren werken de basisscholen van Tienen en Hoegaarden samen met het stadsbestuur en de politie, aan een betere verkeersveiligheid voor hun leerlingen. Verkeersopvoeding is daarbij n van de pijlers waaraan veel aandacht wordt besteed. Vanaf de kleuterschool worden kinderen vertrouwd gemaakt met het verkeer. 
Het voetgangersexamen in het vierde leerjaar en het fietsexamen in het zesde leerjaar zijn twee belangrijke ijkpunten. De kinderen kregen op school de basisvaardigheden aangeleerd zoals bv. correct oversteken aan een zebrapad. 

Voetgangersexamen.

Tijdens het voetgangersexamen worden deze vaardigheden onder de loep genomen. Op maandag 09 mei 2022 nemen van 08.45 tot 11.45 uur 274 vierdejaars van VIA Onze-Lieve-Vrouw, VIA Immaculata, VIA Sint-Jozef, De Luchtballon, De Suikerspin, De Sterretjes, De Toverwijzer en t Klein Atheneum deel aan dit examen. 

Fietsexamen.

Op donderdag 12 mei 2022 leggen in de voor- en namiddag 430 leerlingen van het zesde leerjaar van t Klein Atheneum, De Luchtballon, VB Mariadal, SLO Mariadal, Stap Voor Stap, De Sterretjes, De Suikerspin, De Toverwijzer, De Uilenboom, VIA Immaculata, VIA Onze-Lieve-Vrouw, VIA Sint-Jozef, De Toermalijn, Vroenhof en De Wijsneus een fietsexamen af. Langs een uitgestippeld permanent traject in het centrum van Tienen, kunnen ze bewijzen dat ze de nodige kennis en vaardigheden onder de knie hebben om zich veilig met de fiets te verplaatsen in het verkeer. 

Vaste bewegwijzering.

Het fietsexamen parcours werd dankzij de stad Tienen in 2013 voorzien van een vaste bewegwijzering, dat maakt dat de leerlingen in de loop van het jaar, onder begeleiding van de leerkrachten of ouders, het traject meermaals kunnen inoefenen. 

Na afloop krijgt elke leerling een brevet van deelname.

Bron: Stad Tienen
Bewerking: jvds

NVDR.
Met slechts twee van de vele foto's die we bezitten dat er gewoon op het fietspad geparkeerd wordt, de politie van de PZ Getevallei moet veel beter toezien.

Artikel: 04-22-8382
Geplaatst: 20:14 28/04/2022

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.