Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925670





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter: SVK Meetjesland verhuurt feitelijk krot met conformiteitsattest-Update1
13 april 2022
Smerig, vocht in de slaapkamer, gebrek aan onderhoud en geknoeid met aftakking elektriciteit. 
Paginabezoekers oude website Morsum Magnificat: 12.112.500
Tienen 13 april 2022.



Coverfoto: Meter elektriciteit huurder en aftakking naar werkhuis verhuurder. Fluvius werd daarover geïnterpelleerd maar heeft na één week nog niet gereageerd.


-- Update 1 

Lafaard kraakt betaalmuur nieuwe website.

Een lafaard onder een valse naam is er fier op om zonder de 1 euro te betalen, toch artikels te kunnen lezen, ocharme, wij weten al vijftig jaar dat alles kan gekraakt worden. Het is intriest dat individuen persé zonder één euro te willen betalen, toch lezen wat Morsum Magnificat schrijft! 

Niet zoals gevraagd.

De website is anderzijds inderdaad niet opgebouwd zoals gevraagd "enkele regels lezen en dan betalen" maar helaas laat het systeem, zoals door QRT Service op voorhand gewaarschuwd, dat mede Saul's Place om een oude zaak te regelen, is opgebouwd, dat niet toe, Kurt Kesteloot had gelijk, maar daar blijft het ook bij. Wij zullen wellicht terug overschakelen op de oude Morsum Magnificat via www.morsum-magnificat.be en het oude betaalsysteem weer in voege brengen.   

-- Einde update 1
9:39 14/04/2022

Sociaal Verhuur Kantoren -SVK- kunnen panden van private personen huren en verder verhuren, dat gebeurt vaak aan personen die in moeilijkheden verkeren en bij een OCMW terechtkomen. SVK Meetjesland vzw in Eeklo is zo'n verhuurkantoor dat een woning aan het Pauwelsbos te 9880 Aalter / Bellem verhuurde aan een Senegalees die het verhuurde in bedenkelijke staat van onderhoud achterliet. Het SVK wil het pand nu, zonder te poetsen, vuil en smerig opnieuw verhuren. 

Elektriciteit afgetapt.

Eén van de discussiepunten is dat de eigenaar vlak naast het verhuurde een werkhuis gebruikt, de elektriciteit daarvoor wordt via een tweede meter van het verhuurde afgetakt en de eigenaar rekent dat slechts één keer per jaar af. Die elektrische aftakking die zich in het verhuurde bevindt, is nergens op de aanwezige elektrische schema's te zien, wat wel een must is. Hoe dan ook laat het Energiedecreet niet toe dat iemand elektriciteit doorverkoopt, bovendien is het onaanvaardbaar dat de eigenaar slechts één keer per jaar afrekent, terwijl de huurder elke maand een voorschot dient te betalen. 

Sociaal tarief.

Veel sociale huurders genieten bij de DNB dan ook het dito tarief en wanneer de eigenaar/verhuurder van die meter aftakt, profiteert die dan ook van dat verlaagd sociaal tarief terwijl deze daar wellicht geen recht op heeft. Dat een SVK zo'n pand mag verhuren roept veel vragen op, vragen die deze redactie dan ook gaat stellen.
Meer over dit onderwerp volgt wellicht nog, we zijn de gazet niet.

Artikel: 04-22-8366
Geplaatst: 16:50 13/04/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 06 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.