Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925628

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huurpremie en huursubsidie: Vlaams Belang legt vinger op de wonde-Update1
23 maart 2022
Huurders mogen niet het slachtoffer zijn van malafide verhuurders.
Paginabezoekers oude website Morsum Magnificat: 11.764.300
Brussel 23 maart 2022

Coverfoto: Adeline Blancquaert

--- Update 1

Wat de politici in het "Halfrond" verzwijgen.

Politici verzwijgen wijselijk dat er op de private huurmarkt geen enkele woning onder de 750,00 euro/mnd. te vinden is. Zelfs wanneer men gaat zoeken in de gemeenten waar de huurprijs, om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming, 10 procent hoger mag liggen, is het onmogelijk een conforme woning te vinden want ook dáár liggen de vraagprijzen vér boven de door Wonen Vlaanderen toegestane 703,75 euro/mnd. Het zijn vooral de centrumsteden en omliggende gemeenten waar de huurprijs 10 procent hoger mag liggen maar ook in de steden Aalst, Brugge, Genk, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout en de Vlaams-Brabantse gemeenten Affligem, Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst, Bertem, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren mag de huurprijs 10 procent hoger liggen. Maar ook dát gegeven brengt weinig zoden aan de dijk want ook de verhuurders kijken op de site van Wonen Vlaanderen wat voor hen een aanzet is om 10 tot 15 procent méér te vragen aan huur.

Barema - veel succes aan alle gedupeerden van onder meer de N-VA politiek die op den dool zijn naar een betaalbare conform pand.
 
--- Einde update 1
15:46 25/03/2022

Tijdens één van de onderwerpen bij de vragen die elke woensdag in het Vlaams Parlement -Koepelzaal- aan de zittende ministers worden gesteld, werd minister van Wonen Diependaele geïnterpelleerd over de koppeling van de huurpremie's en/of huursubsidies en de maximum toegelaten huurprijs van het betreffende pand. 

Struisvogels.
De vraagsteller Vera Jans -CD&V Lanaken- ook de parlementairen die er op aansloten zoals Maxim Veys -Vooruit- Mercedes Van Volcem -Open Vld-, Allessia Claes -N-VA- getuigen van onvoldoende besef van het gevolg van zaken van wat er zich met de verstrengde regels voor huursubsidie / premie en de stijging van de huurprijzen, de laatste jaren heeft afgespeeld op de huurmarkt, vooral de moeilijkheidsgraad om subsidies te bekomen voor niet conforme woningen werd wijselijk vergeten. 

N-VA Boosdoeners.
Vooral de tussenkomst van Allessia Claes toont nogmaals aan dat deze partij -N-VA- heel veel begrip heeft voor malafide verhuurders die zouden afhaken omdat zij onvoldoende rendement zouden bekomen bij de verhuur van een pand! Voor de N-VA is de Vlaamse Codex Wonen 2021 wat de minimum kwaliteit betreft, een vodje papier en dat is ook wat Morsum Magnificat in de praktijk vaststelt en helaas uit eigen ervaring dient te bevestigen! De N-VA was met Homans al een absolute boosdoener en deze intrieste trend blijft met Diependaele behouden.

Vlaams Belang.
Het moet blijken dat het Vlaams Belang met aansluitende vraagsteller Adeline Blancquaert, minister Diependaele terecht verwijst naar het feit dat huursubsidie of premie niet kan voor panden die niet voldoen aan de minimum voorwaarden van veiligheid en gezondheid en dat de huurder die de premie mist, daarvan niet het slachtoffer mag zijn. Blancquaert had, wat Morsum Magnificat betreft, gerust nog wat verder mogen gaan over de maximum huurprijs waarvoor premies kunnen bekomen worden en de sinds twee jaar disproportioneel gestegen huurprijzen. Ook het feit dat voor het bekomen van een huurpremie er geen en voor het bekomen van een huursubsidie wél een woningcontrole wordt uitgevoerd. Ook mag worden nagegaan of woningcontroles die voor SVK's worden uitgevoerd soms niet met de natte vinger gebeuren. Ook de socialist Veys had op dat item wat dieper kunnen ingaan.

Meer volgt asap, we zijn en willen de gazet niet zijn, we hebben geen politieke kleur en we worden niet financieel ondersteund. 

Artikel: 03-22-8346
Geplaatst: 20:26 23/03/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 08 mei 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.