Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927680





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
AGCW en de jaarlijkse "Happy New Year radiotelegrafie" wedstrijd.
04 januari 2022
Morsum Magnificat nam met heel bescheiden middelen ook deel in categorie 2. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.440.700
04 januari 2022 

De Duitse radioamateurvereniging AGCW houdt jaarlijks op 01 januari een Happy New Year Contest -HNYC- die over drie -frequentie- banden -3,5 - 7 en 14 MHz- uitsluitend in radiotelegrafie wordt gehouden. Aan die korte wedstrijd van 09:00u. tot 12:00u. UTC - 10 - 13 lokale tijd - , nemen radioamateurs, al dan niet lid van AGCW, deel, vooral uit Europa, inclusief Rusland en de Oostbloklanden, maar overwegend Duitse radioamateurs die de telegrafie -dat is de oudste en eenvoudigste manier om met heel weinig vermogen, verbindingen te maken- nog hoog in het vaandel dragen. Radioamateurs zijn opgenomen in een internationale database. 

Belgen.
De auteur van dit artikel met de roepnaam ON4CW is, tot spijt wie het benijdt, ook een ervaren radiotelegrafist, helaas zijn echte radiotelegrafisten die zonder behulp van elektronische decoders van Morse een "babbel" kunnen voeren, een uitstervend ras, in België plegen de radioamateurs nog zeer weinig telegrafie, dat was in deze HNYC weer te merken, 215 deelnemers stuurden hun logboek naar de AGCW, waarvan tot op heden, slechts één Belg .... ON4CW, maar de logboeken kunnen nog tot 14 januari worden ingestuurd. Op deze link is een demonstratie van ON4CW en de gebruikte apparatuur te zien, één van de teksten die wordt geseind is "the quick brown fox jumps over the lazy dog" in die tekst komen alle letters van het alfabet voor.

Beperkte middelen.
Ondanks de zeer beperkte middelen, een dertig jaar oude zend/ontvanger en uiterste minieme antennes en slechts een vermogen van 50 Watt, heeft ON4CW toch in Categorie 2 deelgenomen. In die categorie werden 121 logs ingestuurd, de kans om een eervolle plaats te behalen is dus zeer klein, maar het is beter om deel te nemen dan om te winnen is de leuze. 

Meer volgt niet, we zijn de gazet niet die moet leven van de abonnees, abonnees die wij niet hebben, zelfs niet willen ! We worden niet financieel gesteund maar politici maken bij Morsum Magnificat dan ook zeker de dienst niet uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 01-22-8274
Geplaatst: 10:32 4/01/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ON4CW - Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.