Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929262





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bende van Nijmegen weer actief - Update 1
18 september 2007
Na Slock en Transport Verhoeven nu Zillebeeks bedrijf opgelicht.


Bezoekers website Morsum Magnificat :
Zillebeke / Ternat 18 september 07.


Update 1 - 21 september 2007 12:00u
We vernemen  dat de werknemer M. van het Zillebeeks bedrijf die de verkoop regelde, ondertussen ontslagen werd.
Vreemd is dat diezelfde werknemer wegens bewezen diensten onlangs nog financiële promotie maakte, nu is de man ontslagen ?
Is het niet vreemd, dat een bedrijf cheques van eventjes 88.000 euro één maand laat liggen om dan tot de vaststelling te komen dat er geen dekking is ?
De cheques zijn op de koop toe uitgeschreven door een ander bedrijf dan dat welk voorkomt op de leveringsbon ?
Is er in de wereld van de banden dan zóveel te verdienen dat dergelijke risico's met buitenlandse bedrijven kunnen genomen worden, of is er meer aan de hand ?
Ook hier duikt, net als bij Slock en Verhoeven, de naam van Theodorus alias “Jack” Jeurissen op, het Zillebeeks bedrijf diende ondertussen klacht in.

 


De zogenaamde “Bende van Nijmegen” (zie MM 144 en 145) die ondermeer actief was bij de overname van Slock en Verhoeven transport, heeft een nieuw slachtoffer gemaakt, het betreft een Zillebeeks bedrijf.

Klacht.
Begin juni 2007 betaalde de VSH HOLDING BV uit Rotterdam twee leveringen (voor een bedrag van ruim 88.000 euro) met evenveel cheques die later ongedekt bleken te zijn.


Netwerk van bedrijven.
Met de zaak Slock Transport te Deinze is er een “briesje” ontstaan dat de wieken van de juridische molen probeert in beweging te zetten. Niettegenstaande de zogenaamde “Bende van Nijmegen” niet alleen te Deinze, Turnhout, Leuven en nu ook in Zillebeke slachtoffers maakte, er een onderzoek loopt dat door de Federale Politie wordt gevoerd, blijken de Nederlandse oplichters, die niet aan hun proefstuk zijn, in België vrij makkelijk hun slag te kunnen slaan, ze beschikken daartoe over een netwerk van bedrijven die meestal uit brievenbussen bestaan en waarvan de structuur moeilijk te achterhalen valt.

Stukje papier.
Naar aanleiding van de ongedekte cheques zei de uitschrijver van de cheques (Jack Jeurissen) ; “och voor zo’n stukje papier ga ik mij niet druk maken” … deze “Jongens” weten maar al te goed dat het met de grensoverschrijdende criminaliteit én het net van bedrijven (die al dan niet bestaan) voor de Gentse Onderzoeksrechter JP geen sinecure zal zijn om de Nederlanders te klissen.

Meer in Morsum Magnificat 146.   
Laatste update ( 21 september 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.