Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925687





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Cultuursector zoekt een minister van Cultuur.
26 december 2021
Vijfduizend manifestanten in druilerig weer aan de Kunstberg in Brussel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.350.200
Brussel 26 december 2021 

Morsum Magnificat noteert in december meer dan 300.000 gratis -sic- paginabezoekers. 

Of iedereen uit de cultuursector wel reden heeft om tegen het coronabeleid op de barricade te staan, betwijfelen wij, zo reageerde Vanya Wellens - Femke in Thuis - bitsig op onze opmerking dat zij toch al wat gesteund werd, doelend op haar vast contract bij de VRT, we ervaarden Femke als een klein -van gestalte- maar wel een venijnig ding, nogal wiedes dat kan ook niet anders in haar positie, maar er zijn ook anderen, zonder vaste contracten, en zonder subsidies die veel meer recht en reden hebben om te klagen.  Voorbeeld is Els De Schepper die zichzelf op Radio2 op 27 december nog ferm gratis mocht komen presenteren met een nieuw boek en een affiche tonen, dat is niets minder dan sluikreclame, Els is zoals vele anderen in vele andere beroepen een kleine zelfstandige die zich bij de VRT niet gratis kunnen / mogen voorstellen!  


Zonder verder commentaar, compagnon van Femke - foto boven - en ook niet op haar tong gevallen  

Zeker vijfduizend manifestanten zakten af naar de Kunstberg, er was relatief weinig politie aanwezig, er werd dus niet voor incidenten gevreesd. 

NVDR.
Sommigen uit de cultuurwereld hebben een vrij hoog gedacht van zichzelf, en wanen zich intellectueel ver boven het volk, dat ook een eigenschap van links,  helaas is die sector voor de maatschappij niet van levensbelang. Als de sector niet kan overleven met de ruime subsidies die ze van de Vlaamse belastingbetaler en met de inkomsten van hun voorstellingen niet rond kunnen komen, hebben ze, zoals vele andere initiatieven, geen reden van bestaan. De sector krijgt in de klassieke media ook vaak gratis publiciteit, iets wat voor andere -kleine- zelfstandigen van andere beroepen niet het geval is. Het is vaak een allegaartje van over 't paard getilde personen.   

Meer volgt niet, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 12-21-8263
Geplaatst: 16:18 26/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 27 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.