Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925689





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen : Woningcontrole als gevolg van beroep bij de minister van Wonen.
17 december 2021
Wonen Vlaanderen en de CATEX die wel iets meet maar het belangrijkste niet ziet!
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.239.500
Tienen 16 december 2021 

Tegen de woningcontrole die ambtenaren van stad Tienen op 09 augustus 2021 uitvoerden, maar de burgemeester dat verslag pas op 04 oktober 2021 aan de betrokkenen overmaakte, werd bij Vlaams minister Matthias Diependaele van Financiën, Begroting, Wonen en Onroerend erfgoed op 19 oktober 2021 beroep aangetekend. Als gevolg daarvan werd door Wonen Vlaanderen op 16 december in de namiddag een nieuwe controle uitgevoerd. Het probleem van de metingen met de CATEX was weer actueel en de aarding werd voor de gelegenheid weer onderbroken en de woningcontroleur daarvan op de hoogte gebracht. Tienen zoekt trouwens woningcontroleurs, of ze gecertificeerd worden onderzoeken we nog. 

CATEX ziet de aarding niet.
Uit deze woningcontrole hebben we geleerd dat Woning Vlaanderen ondertussen zelf ook heeft vastgesteld wat Morsum Magnificat al eerder vaststelde en opnam in het dossier bij de Raad van State. De CATEX stelt vast dat er aan de aardpen wel een beschermingsgeleider is aangesloten, maar zegt niets over de aanwezigheid en de waarde van de spreidingsweerstand van de aarding zelf en uitgerekend dat is een zeer belangrijk gegeven. Als de woningcontroleurs met hun meting vaststellen dat de beschermingsgeleider aanwezig is, dan is dat al iets, maar niet het belangrijkste! Als de spreidingsweerstand van de aarding niet wordt gemeten kan Wonen Vlaanderen uit het feit dat er aan de aardpen een beschermingsgeleider is aangesloten NIET besluiten dat de installatie veilig is, bijgevolg geeft Wonen Vlaanderen een vals gevoel van veiligheid.  

Zelfs als de aarding onderbroken wordt blijft het groene lampje toch branden ! Een totaal fout signaal en vals gevoel van veiligheid.

Keuringsorganismen.
Uit deze affaire waarbij Morsum Magnificat de kat de bel heeft aangebonden, onterecht door drie advocaten van sabotage werd beschuldigd, blijkt nu, dat ook de erkende keuringsorganismen het gebruik van de CATEX gaan stop zetten. 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun. 

Artikel: 12-21-8254
Geplaatst: 13:14 17/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 17 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.