Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FOD Financiën stuurt betaalverzoek rolrechten pas op de betaalvervaldag-Update1
15 december 2021
Fiscus overstelpt met klachten wegens probleem met computers.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.222.700
Brussel 13 december 2021 

-- Update 1
FOD Financiën.
We leggen de zaak voor aan de woordvoerder van de FOD Financiën die als volgt reageert : " De FOD Financiën is sinds 1 februari 2019 bevoegd voor de inning en invordering van de rolrechten, maar de FOD Justitie heeft tot midden 2021 geen enkel dossier rolrechten overgemaakt voor de burgerlijke rechtbanken van eerste aanleg. Sinds ongeveer oktober is FOD Justitie gestart met het wegwerken van die achterstand en heeft de FOD Financiën op korte tijd al ca. 100.000 dossiers rolrechten ontvangen, betreffende procedures gevoerd voor de rechtbanken van eerste aanleg waar sinds 2019 vonnissen zijn uitgesproken ...", einde citaat.

NVDR.
Mijnheer Adyns,
Bedankt voor uw reactie.
Echter, de vraag handelde over het recente feit dat de verzoeken wegens een vermeend computerprobleem – hoewel computers geen fouten maken – de reden was van de extreem late verzending.
Als ervaringsdeskundige ben ik op de hoogte van het feit dat  in vele andere gevallen de verzoeken wél binnen een vrij korte tijd na het vonnis werden verstuurd en de termijn tussen verzoek en betaaldatum redelijk was.  Om de fout thans te erkennen heeft de FOD Financiën zonder dat daarom via de gekende procedure te verzoeken meteen betaalfaciliteiten toegestaan, wat uiteraard lovend is.

Ook rolrechten van vonnissen uitgesproken door vrederechters worden door de FOD Financiën geïnd.

Niet alleen Eerste Aanleg.
Het zijn niet alleen de rechtbanken van Eerste Aanleg die de rolrechten via de FOD Financiën laten innen, ook de rolrechten na vonnissen van vrederechters worden via de FOD geïnd - inzet van een document ter zake -
-- einde update 1
19:18 15/12/2021

Wie een rechtszaak verliest draait niet alleen op voor de rechtsplegingsvergoeding aan de advocaat van tegenpartij, maar dient aan de FOD Financiën ook de rolrechten te betalen. Vroeger dienden die rolrechten bij de griffie tijdens de neerlegging van het verzoekschrift te worden betaald, maar dat systeem werd afgeschaft. Sindsdien worden de rolrechten na het afsluiten van het geding rechtstreeks door de FOD Financiën aan de verliezende partij aangerekend en dat loopt thans fout.

Te laat.
Wegens een fout in een computerprogramma dixit een medewerker van de FOD Financiën werden de verzoeken tot betaling veel te laat verstuurd en regende klachten. Om financiën te bereiken moet je geduld hebben, het duurde één uur om op het nummer 02.572 57 57 iemand van de FOD aan de telefoon te krijgen! Omdat de verzoeken te laat werden verstuurd diende meteen om boetes te vermijden betaald op de dag dat het verzoek op de vloermat viel! 

Gunst.
Om haar fout te erkennen stelt de FOD Financiën zich soepel op en geeft de betrokkenen nu haar akkoord de betaling over vier maanden zonder interest of boete te spreiden.    

Meer volgt niet, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun. 

Artikel: 12-21-8252
Geplaatst: 9:54 15/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever.

Laatste update ( 15 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.