Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925699





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Wintermagie op de vernieuwde Grote Markt-Update1
11 november 2021
Inhuldiging van vernieuwde Grote Markt startschot van "Wintermagie in Tienen" 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.013.000
Tienen 11 november 2021

Einde update 1
21:53 24/11/2021

Tijdens het weekend van 11 en 12 december 2021 wordt in Tienen, met een uniek spektakel van het internationaal gezelschap Theater Tol, de vernieuwde Grote Markt feestelijk ingehuldigd, meteen ook het startschot van "Wintermagie in Tienen" dat een maand lang garant moet staan voor winterpret.

Herdenkingsmoment op 09 december 2021.
Voor de feestelijkheden van start gaan wil stad Tienen op donderdag 09 december 2021 even stilstaan bij alles wat Corona heeft teweeggebracht. Het wordt een sereen moment met voorgedragen teksten en sfeervolle muziek gebracht door lokale muzikanten en leerlingen van de Academie Regio Tienen. Elke bezoeker kan vooraf een koperen nageltje in de Streekshop afhalen, om dit ter plaatse neer te leggen en mee te bouwen aan een herdenkingsplek in de nieuwe kerktuin. Mensen mogen daarnaast een theelichtje in een zelf gedecoreerd potje meebrengen. 

Startschot "Wintermagie in Tienen"
Daags nadien, op vrijdag 10 december 2021, wordt vanaf 18.00 uur het startschot voor ‘Wintermagie in Tienen’ gegeven. De muzikale begeleiding is van de Tiense DJ Voltage die met een druk op de knop Tienen in een feeërieke sfeer zal hullen, waarna de nieuwe Grote Markt officieel "geopend" wordt verklaard. Reusachtige lichtsculpturen, een mysterieus verlichte kerktuin en sfeervol verlichte winkelstraten leveren ongetwijfeld inspiratie voor de ultieme Instagramfoto. 

Fietsen in de hemel.
Op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021 vormt diezelfde Grote Markt het decor van een uniek spektakel van het internationale gezelschap Theater Tol. ‘Pedaleando hacia el cielo’, vertaald ‘fietsen in de hemel’, vertelt bij het invallen van de duisternis een liefdesverhaal over samenzijn in donkere dagen, over engelen die balanceren tussen hemel en aarde. Deze voorstelling is een mix van filmische beelden, licht, zang, dans en live muziek, dat eindigt in een prachtig luchtspektakel. Het publiek wordt vooraf opgewarmd door  "Mariage Fantastique", ook van Theater Tol. Muzikale bruidegoms begeleiden zwevende, lichtgevende bruiden in een parade van poëtische beelden en klanken.  
Wie zeker wil zijn van een plaats voor deze voorstelling, reserveert best zijn gratis tickets voor de "Golden circle" via www.wintermagietienen.be.

Vanaf 12 december 2021 wordt de Grote Markt in Tienen het toneel van verschillende festiviteiten zoals:
- Totemannenbak.
- Winterschaatsdorp.
- Kerstmarkt.
- Eindejaarsshoppen.
- Nieuwjaarsdrink.

Het volledige programma is te vinden op: 

NVDR.
Het moet blijken dat de lokale besturen, als het om organiseren van feesten gaat om het volk te amuseren en uiteraard in de eerste plaats uit electoraal belang, nog geld genoeg heeft. Wat ook niet mag ontbreken is een optreden voor de camera's zoals in casu op 9 november voor die van ROB.   

Bron: Stad Tienen
Bewerking: jvds

Artikel: 11-21-8214
Geplaatst: 16:58 11/11/2021
Laatste update ( 24 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.