Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925699





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Verhuurder gaat wat roest van leuning bijwerken.
11 november 2021
Nooit gezien amateuristisch werk van een aannemer bouwwerken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.908.300
Redactie 11 november 2021

Dit is een voorbeeld hoe verhuurders te werk gaan, mogen gaan en zonder weerstand van huurders mogen blijven gaan! Dit is maatschappelijk belangrijke informatie en spoort huurders aan om de lokale besturen te verzoeken om woningcontroles.

In de berekening van het bedrag van het KI -Kadastraal Inkomen- wordt rekening gehouden met het onderhoud dat de eigenaar geacht is aan het gebouw uit te voeren. Aan het gebouw aan de Oplintersesteenweg 217A wordt quasi geen onderhoud uitgevoerd. De balustrade van één van de terrassen -van de andere weten we het niet- is in zeer slechte staat, één opstaande steun, een kokerprofiel van 38 x 38 mm, is tegen de terrasvloer voor de helft doorgeroest!

Eén opstaande steun - niet op de foto - 1/2 doorgeroest, ander horizontaal kokerprofiel 28 x 38 mm over een breedte van 40 cm weggeroest ...

Constructiefouten.
Het gebouw is in 1992 opgetrokken, de twee studio's op de tussenverdieping werden zonder stedenbouwkundige vergunning gerealiseerd, maar Tienen schakelde voor een herstelvordering de Hoge Raad voor de Handhavingsuitvoering niet in! De leuning van het terras van één van illegale studio's, uitgevoerd in kokerprofiel, is niet eens vuur verzinkt, er zijn ook geen gaten aangebracht die het condensatiewater laten wegvloeien, er ontbreken diverse lassen en sommige profielen zijn over een breedte van 40 centimeter totaal weggeroest! 

Woningcontrole.
Op 9 augustus 2021 is de "Woondienst Tienen" en een door Tienen aangesteld ambtenaar van de dienst IGS ter plaatse gekomen en ook die heeft vastgesteld dat de balustrade op verschillende plaatsen doorgeroest is. De verhuurder laat weten "... De gaten in de borstweringen van het terras te dichten ...", dat is uiteraard onaanvaardbaar. 

Koterijen.
Behalve dat al één van de studio's door de gemeente onlangs ongeschikt werd verklaard -de andere moet nog volgen-, is er nog het zeer fraaie uitzicht op de strook voor tuinen. Ook de buren hebben er een uitzicht op dat erger is dan in krottenwijken waar ter wereld ook! De constructeur van die gedrochten is een uit Wallonië -Zinnik- afkomstige huurder die qua bricoleren -en erger- uit hetzelfde hout gesneden is als de verhuurder.  

Meer over de gevolgen van het zieke België volgt zeker, we zijn immers de gazet niet, we hebben en werven ook geen abonnees, we worden door niemand gefinancierd en politici maken bij Morsum Magnificat niét de dienst uit, beter, ze hebben er niets te vertellen, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun.

Artikel: 11-21-8214
Geplaatst: 12:47 11/11/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 11 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.