Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927821





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW's: Hoe doorgedreven worden de aangekondigde inspecties uitgevoerd?
01 november 2021
Morsum Magnificat legde fraude OCMW Tremelo bloot, Audit Vlaanderen ondernam niets.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.849.500
Tienen 01 november 2021.
 
De POD Maatschappelijke Integratie is een leidraad en een welgekomen hulp aan OCMW's waarvan het personeel maar al te vaak onvoldoende op de hoogte is van de wetgeving die ze geacht zijn op hun "cliënten" toe te passen. De POD Maatschappelijke Integratie, POD-MI, zorgt er ook voor dat de OCMW's op de hoogte worden gehouden van de wetgeving en de uitkeringen die aan zij die de hulp van het OCMW inroepen, al dan niet met de toepassing van subrogatie, dienen uitbetaald. Nu houdt de POD-MI met een inspectiehandleiding hen de lepel voor de mond, ze hoeven alleen maar te slikken. 

Controle in Aalter.
De POD-MI voerde in Aalter een op 06 januari 2021, een aangekondigde controle uit. Iets meer wetende over de handel en wandel van het OCMW van Aalter hebben we het verslag met gemengde gevoelens gelezen, we stellen vast, zoals in vele van dergelijke verslagen, dat er gezalfd en zachtjes geslagen wordt. Helaas kan deze redactie alweer, en in tegenstelling tot de klassieke pers, uit ervaring schrijven en dat doen we dan ook, het is maatschappelijk relevant en we hopen dat de categorie van de bevolking die, meestal noodgedwongen, bij het OCMW moet aankloppen, de mond opent en Morsum Magnificat informeert.

Tremelo ontsprong de dans.
Ondanks het feit dat Morsum Magnificat onregelmatigheden  bij het OCMW van Tremelo blootlegde en met bewijsmateriaal naar Audit Vlaanderen trok, hebben ze daar, behoudens een vergissing van onzentwege, niet eens een controle uitgevoerd! Uit de gepubliceerde inspectieverslagen van de POD-MI moet blijken dat deze dienst haar job beter ter harte neemt dan Audit Vlaanderen. Of de nieuwe aangekondigde controles de OCMW's op hun grondvesten zal doen daveren moeten we eerst zien en dan geloven. Wie beroep op het OCMW moet doen heeft problemen, maar wie in hun netten is gevangen zit heeft -behoudens de uitzondering- nog meer problemen, we hebben daarvan heel recent door de huurperikelen in Tienen helaas weer een nieuw voorbeeld.

Hier de link naar de inspectieverslagen door de POD-MI bij diverse OCMW's :
https://www.mi-is.be/nl/tools-ocmw/inspectieverslagen

Hier de link naar de handleiding die de POD-MI bij inspecties hanteert :
inspectiehandleiding_van_de_covid-19-maatregelen_0.pdf

Meer volgt asap in MM we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun.

Artikel n°: 11-21-8199
Geplaatst: 8:03 1/11/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
 
Laatste update ( 01 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.