Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925703





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat mag waarschuwen voor het gevaar van niet gebruik PBM.
14 oktober 2021
Veiligheidsbril en handschoenen zijn minimum veiligheidseisen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.736.300
Tienen 14 oktober 2021

Dit is maatschappelijk relevante informatie in het algemeen belang 
en de veiligheid van personen en goederen.

Het dragen van aangepaste Persoonlijke Beschermings Middelen -PBM- is voor wie werken uitvoert een verplichting, voor werknemers wordt de opdrachtgever geacht op het gebruik ervan toe te zien, daarbuiten moet iedereen over voldoende verstand beschikken om zich door het dragen van PBM tegen ongevallen te beschermen. Bij het gebruik van een kantmaaier is misschien gehoor- maar zéker oogbescherming verplicht, bij handenarbeid aan behandeld hout, zoals pallets, zijn handschoenen verplicht, houtsplinters en verroeste nagels vormen een gevaar. Bij het manipuleren van asbesthoudend materiaal moeten heel wat meer PBM's gedragen worden.

Onderhoud braakliggend terrein.
Het onkruid van het braakliggend terrein aan de Oplintersesteenweg 217 te 3300 Tienen wordt regelmatig -tenminste voor een deel-  door een zogenaamde invalide met een 950 Watt bosmaaier van Bosch bewerkt, daarbij draagt de man geen enkele PBM, zelfs geen veiligheidsbril, wat toch een must is. Frappant is wel dat het terrein andermans eigendom is en de vraag is dan ook in wiens opdracht die man deze werken uitvoert, in dat geval moet de opdrachtgever toezien op het respecteren van de veiligheid. 

Toelating.
Morsum Magnificat bezit het bewijs dat de eigenaar van het pand aan de Oplintersesteenweg 217A, waar de invalide huurder is, de toelating heeft gegeven om dat braakliggend perceel in gebruik te nemen, daarover werd met die eigenaar/verhuurder op 01 september 2021 schriftelijk gecommuniceerd. In dat geval is die verhuurder de opdrachtgever en dan moet deze erop toezien dat de opgedragen werken op een veilige manier worden uitgevoerd, dat staat in de Welzijnswet van 4 augustus 1996 -art.8-9-10-, opsomming niet limitatief.

PBM is voor de uitvoering van dergelijke werken verplicht, minstens oogbescherming die er niet is maar wegens de maskering niet te zien is; hier gebeurt dat voor de neus van de redactie. De strook waarbinnen gewerkt wordt is eigendom van de verhuurders, de persoon die de werken uitvoert is een huurder, hand en spandiensten .....

Onderhoud.
Er is naast het pand Oplintersesteenweg 217A een strook die eveneens braakliggend is en door de verhuurder niet wordt onderhouden, ook dat deel wordt door de invalide huurder met de bosmaaier bewerkt, het lijkt op hand- en spandiensten, maar alleszins op een onveilige manier uitgevoerd. Morsum Magnificat heeft de verhuurders over deze werken op hun eigendom geďnterpelleerd, de betrokkene is van oordeel dat hij bij de uitvoering van die onveilige werken niet gefotografeerd zou mogen worden, dat is dan spijtige vergissing. 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 10-21-8176
Geplaatst: 12:11 14/10/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 14 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.