Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927925





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Woonzaak: Een amalgaam van een rist linkse groeperingen.
08 oktober 2021
Het dubbel gezicht van de huurdersbonden en het huurdersplatform.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.698.200
Redactie 08 oktober 2021

Onder de verzamelnaam " De Woonzaak " willen een aantal groeperingen -zie verder- via een procedure bij het Europees Comité voor Sociale Rechten, de overheid -lees poverheid- ter verantwoording roepen. Recent hield De Woonzaak een webinar, dat is modern en is ontstaan door het coronacircus, deelnemers kunnen dan op hun stoel aan de computer blijven zitten en moeten zich niet meer verplaatsen, communiceren kan via de PC en het asociaal internet. 

Het consortium van actievoerders.
Vlaams Huurdersplatform, Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg, Feantsa, Samenlevingsopbouw, Orbit, Avansa regio Antwerpen, Vrouwenraad, Platform kinderen op de Vlucht, CAW-groep, Violett, Minderhedenforum, Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap (GRIP vzw), Welzijnsschakels, Huurdersbonden, Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Vlaams ABVV, VIVAS, Beweging.net SOM, Geneeskunde voor het Volk, Huurpunt, Cirkant, Collectief Goed, Hart boven Hard, ACV, Samenhuizen vzw, VIVAS, Vereniging Wijkgezondheidscentra, ACLVB, Labland, Filet Divers, jes vzw, Daklozen Aktie Komittee, Buurtwinkel Anneessens, Brussels Platform Armoede, vzw Thope. 

NVDR.
Het zou onbegonnen werk zijn om na te gaan hoeveel subsidies de -p-overheid aan aal deze instellen toekent, dat bedrag zal wel miljoenen zijn. 

Subsidies.
Van de rist groeperingen hebben we slechts één ervan qua subsidies van de Vlaamse Regering bekeken, namelijk de huurdersbonden. Onder Liesbeth Homans streken de huurdersbonden Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen in 2018 maar eventjes 1.122.099 euro aan subsidie op! Die huurdersbonden sluiten nu, om de Vlaamse Regering aan te vallen, aan bij De Woonzaak! Omdat Morsum Magnificat de bedragen van de subsidies in haar artikel publiceerde werd de auteur van het artikel bij de huurdersbonden uitgesloten van advies, van discriminatie en fnuiken van de persvrijheid gesproken! Vlaams Ombudsman Bart Weekers heeft de klacht daarover nooit behandeld! 

Omgekeerde discriminatie.
Diverse van de deelnemende "linkse" organisaties van De Woonzaak ijveren voor allochtonen en discrimineren autochtonen, deze redactie bracht daarvan recent een voorbeeld over " Mohammed en Erik ", beiden met een vonnis over een uithuiszetting. De Palestijn Mohammed, werd door drie verschillende diensten geholpen, de Belg Erik, kreeg van niemand hulp. Van omgekeerde discriminatie gesproken.

Lokale besturen verantwoordelijk.
Alle medewerkers van "De Woonzaak" zouden beter bij hun lokale besturen aankloppen, die zijn immers verantwoordelijk voor de malaise op de huurmarkt eenvoudigweg omdat malafide verhuurders de hand boven het hoofd houden, want dat levert bij de volgende verkiezing weer stemmetjes op, het verplicht stellen van een conformiteitsattest doet dat niet  

De Woonraad.
Tijdens het webinar stelden we aan De Woonraad vragen waarop geen antwoorden zijn gekomen, op latere e-mails idem dito, noch Hugo Peersmans, noch Klaas Poppe laten van zich horen.   

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 10-21-8170
Geplaatst: 14:20 8/10/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.