Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926657





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Woningcontroles: Weer een bewijs van een vals gevoel van veiligheid.
18 augustus 2021
Woningcontroleurs moeten taak keuringsorganisme niet overnemen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.400.700
Tienen 18 augustus 2021.


Of we door deze tweede test opnieuw beschuldigd worden van sabotage moeten we afwachten, dat gebeurde al eerder door fantast en media advocaat Jef Vermassen in de huurzaak te Aalter en de uitspraken van de vrederechter van Deinze en Eerste Aanleg te Gent waartegen Cassatieberoep werd aangetekend. Hoe dan ook zal deze redactie zijn actie tegen de foute wijze van werken door woningcontroleurs blijven verderzetten. Wonen Vlaanderen moet ook ophouden zich te kwijten van de taak van erkende organismen voor keuring elektrische installaties. Woningcontroleurs zijn, zoals uit het onderzoek van Morsum Magnificat blijkt, totaal ongeschikt en niet door de FOD Economie gecertificeerd.

Ook de aarding moet gemeten worden.
Dat woningcontroleurs alleen door het controleren van de aanwezigheid van een beschermingsgeleider aan een stopcontact met aardpen beoordelen dat de aarding aanwezig is, is ruim onvoldoende, de spreidingsweerstand van de aarding moet ook effectief gemeten en beoordeeld, maar uitgerekend dat zeer belangrijke gegeven wordt niet nagegaan. 

Geen keuringsverslag.
Het pand waar de woningcontrole op 09 augustus 2021 werd uitgevoerd is in 1992 - op de koop toe illegaal - gebouwd en had reeds in 2017 een herkeuring van de elektrische installatie moeten ondergaan wat niet gebeurde. Er ontbreken aanduidingen van de kringen en er zijn geen schema's. Voor woningcontroleurs zou dat een heel eenvoudig signaal moeten zijn en prompt de daarvoor vereiste strafpunten toekennen.

Raad van State.
Het nieuwe bewijs zal aan de lopende zaak bij de Raad van State gevoegd worden, hopelijk schat de Auditeur die een advies gaat uitbrengen, dat bewijsmateriaal correct in en stelt bij de Vlaamse Regering orde op zaken zodat beslist kan worden dat de woningcontroleurs zich niet meer moeten inlaten met controles waarvoor ze duidelijk de competentie niet hebben.

Wordt asap vervolgd, we zijn de gazet niet, hebben geen politieke bindingen, de politiek houdt dan ook onze pen niet vast, we hebben geen abonnees en we worden ook niet gefinancierd, Morsum Magnificat is uniek.

Artikel: 08-21-8124
Geplaatst: 11:36 18/08/2021

Erik Verbeeck  - journalist hoofdredacteur 
Verantwoordelijke uitgever 

Laatste update ( 18 augustus 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.