Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925720





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Nieuw huurdisaster en juridisch gevecht rond huurkwestie in de maak.
15 augustus 2021
Lokaal bestuur hield en blijft malafide verhuurder de hand boven het hoofd houden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.378.600
Tienen 15 augustus 2021.

Tot en met einde juni 2021 hebben we bij Morsum Magnificat op één of andere manier kennis kunnen maken met 396 huurpanden, daarvan werden er meer dan 150 effectief bezocht en dat in de regio van Limburg tot en met West-Vlaanderen en "Bachten de Kupe". Wat in die periode sinds juli 2012 als een paal boven water staat is dat de lokale besturen hun wettelijke verplichtingen miskennen en niet of zeker onvoldoende toezien op de conformiteit van de panden die verhuurd worden

Justitie.
Erger is dat Vrouwe Justitia de malafide verhuurders in vele gevallen óók de hand boven het hoofd houdt, dat hebben we recent met de vrederechter van Deinze en de rechter in Eerste Aanleg te Gent meegemaakt, die zaak ligt thans bij het Hof van Cassatie. Er zijn inderdaad en helaas ook huurders die het kot afbreken maar dat is volgens ons onderzoek maar in tien tot vijftien procent het geval echter, het percentage dat de verhuurders de minimum vereisten van veiligheid en gezondheid niet respecteren, is meer dan negentig procent, vooral de elektrische installaties zijn niet conform en gevaarlijk.

Vlaamse -p-Overheid.
Morsum Magnificat volgt de evolutie van de Vlaamse Woningcontrole en Woninginspectie al sinds 2006, de Vlaamse Wooninspectie is actief sinds 2002 en die controleurs hebben de bevoegdheid van Officier van Gerechtelijke Politie, dat wil zeggen, dat zij boven de koppen van de burgemeesters -lees witte boorden criminelen- rechtstreeks de parketten kunnen vatten om malafide eigenaars te achtervolgen maar de ervaring van Morsum Magnificat van de laatste vijf jaar is dat justitie de ogen sluit voor eigenaars die niet conforme panden verhuren, één uitzondering vonden we bij het vredegerecht van Haacht waar de ondertussen Ere vrederechter Gutschoven de malafide eigenaar veroordeelde, de fouten door een Expert liet bevestigen en bevestigde dat de huurder het pand goed had onderhouden! 

De Vlaamse Wooninspectie sinds 2002, Morsum Magnificat heeft over één actie van deze dienst inzage uit dat dossier en dat zegt  niets goeds over dat optreden. Het was de gemeente Ichtegem die de klacht plaatste.  

Nooit eerder gezien.
Dat een aannemer / eigenaar / verhuurder in 1992 twee appartementen bouwde die niet vergund waren, alle pogingen tot regularisatie tot bij de minister faalden en die niet conforme appartementen al 28 jaar zonder weerstand van het lokaal bestuur van Tienen kan verhuren, is in ons onderzoek nog nooit voorgekomen. 

OCMW's.
Nog erger is dat in één van de illegale appartementen een sociaal -??- werker van het OCMW van Tienen woonde -K.J.- die ook problemen met de verhuurder -die beloofde- ondervond, maar ondanks de vele problemen en niet-conformiteiten -zoals geen leuningen aan de trappen, stopcontact naast douche, etc.- nooit iets heeft ondernomen !! Twee huurders die ook de problemen aan het OCMW van Tienen hebben gemeld, bleven in de kou staan! Nog erger, van één van die huurders heeft het OCMW van Tienen het volledige huurdossier in handen maar heeft er niéts mee gedaan !!!!! Dat bewuste appartement is thans onderwerp van een juridisch geding in wording.

Binnenkort in het artikel :

- Malafide verhuurder laat toezicht over huurders over aan gestoord persoon.
- Huurders bang om bij stad Tienen te klagen over niet conforme en gevaarlijke situaties.
- Gestoord persoon hield vrouwelijke huurders jaren onder controle en maakt een puinhoop van de gemeenschappelijke delen en strook voorzien voor tuin.

Wordt asap vervolgd, we zijn de gazet niet, hebben geen politieke bindingen, de politiek houdt dan ook onze pen niet vast, we hebben geen abonnees en we worden ook niet gefinancierd Morsum Magnificat is uniek.

Artikel: 08-21-8123
Geplaatst: 14:39 15/08/2021

Erik Verbeeck  - journalist hoofdredacteur 
Verantwoordelijke uitgever 
Laatste update ( 15 augustus 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.