Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925721





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kairos naar de rechter tegen Google wegens censuur.
04 augustus 2021
Franstalige ondernemingsrechtbank behandelt morgen de zaak tegen Google.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.276.100
Brussel 04 augustus 2021

De weinigen die zich los van de klassieke politiek gestuurde pers opstellen, ondervinden de feitelijke maar verdoken soft censuur die hier gehanteerd wordt. De door Binnenlandse Zaken erkende journalist en lid van de VVJ/AVBB Alexander Pernasse, verbonden aan Kairos, weet er alles van, een film over een " Big COVID-19 debat " werd binnen het uur van Youtube gehaald en daarvoor heeft Kairos nu een rechtszaak tegen Google opgestart. 

Kairos sinds 2012.
In een Franstalig bericht schrijft Kairos -vrij vertaald naar het Nederlands-  " ...Kairos is een onafhankelijke Belgische krant die sinds 2012 bestaat en die zichzelf omschrijft als een "Antiproductivistisch tijdschrift" voor een fatsoenlijke samenleving... ". 

Debat.
Op 10 juni 2021 werd door Kairos een “Big Debate” georganiseerd met als thema “The Covid and its management”, live uitgezonden op Facebook -voetnoot 1- . Het debat bracht erkende figuren uit de Belgische en Franse medische wereld samen (1). De minister-president en de Belgische regeringsdeskundigen kregen een uitnodiging om deel te nemen aan het debat, waarop ze geen gevolg hebben gegeven. De video van dit debat werd vervolgens op 18 juni geüpload naar het YouTube-kanaal van Kairos. Enkele uren later was toegang tot de video niet langer mogelijk omdat YouTube besloot dat het in strijd was met het beleid inzake "onjuiste medische informatie".

Verzoek om hulp.
Kairos doet een beroep op donaties om dit juridische initiatief te financieren. Zodra het hoofdverzoek -het opnieuw online zetten van de video- met spoed wordt onderzocht, volgen de procedures elkaar zeer, zeer snel op. Er is dus een echte urgentie dat zij de nodige fondsen kunnen werven!  Ze lanceren deze oproep, aangezien het crowdfundingplatform KissKissbankbank hun project heeft afgewezen -het "gaat buiten zijn bereik"- met als doel een budget van € 20.000 te bereiken dat in principe bedoeld is om alle of zelfs een goed deel van de eerste aanleg te dekken -voetnoot 2-.

Maak de betaling over naar:
Accounteigenaar: Kairos asbl
Rekeningnummer: 523-0806213-24
IBAN: BE81 5230 8062 1324
SWIFT: TRIOBEBB
Bank: Triodos
Vermeld in communicatie “Google citatieondersteuning”
1. https://www.kairospresse.be/grand-debat/
2. Kairos stemt ermee in de ontvangen gelden voor deze procedure met zijn verschillende gevolgen te reserveren. 

Donderdag 5 augustus.    
Kom Kairos steunen: morgen donderdag 5 augustus 2021 om 9.00 uur, voor de CHAMBRE DES VACATIONS - ZAAL A - VAN HET HOF VAN DE FRANCOPHONE ONDERNEMING VAN BRUSSEL, zittend in de gewone zaal voor haar hoorzittingen, Waterloolaan 70 te 1000 Brussel -De rechtbank van koophandel bevindt zich op de kruising van de Waterloolaan / de rue des quatre bras-.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd maar de politiek heeft bij deze redactie dan ook niéts te vertellen.

Artikel: 08-21-8119
Geplaatst: 16:03 4/08/2021

Erik Verbeeck  -  Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.