Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929255





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Asbest sluikstorten.
30 augustus 2007
Eternit golfplaten en ander afval worden ‘s nachts gedumpt.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 320.000
Begijnendijk 30 augustus 2007.

In het verleden drong de Begijnendijkse MGB politiek zich meermaals in de gazetten op als gemeente met het minste afval.
Maar een politieagent liet zich eens ontvallen, dat men dan geen rekening hield met wat er in de bosjes wordt gedumpt of in de tuinen wordt verbrand....

Update 1:
  31 augustus 2007 15:00u
In een telefoongesprek van vandaag om 11:00u laat Burgemeester Willy Michiels (MGB) ons weten, dat de locale politie ter plaatse was en dat alles maandag 3 september zal worden opgeruimd.
We hopen nu, dat degenen die de klus klaren, de regels voor verwijdering van Asbest (KB 16 maart 2006) betreffende de bescherming van de werknemers tegen de risico's van blootstelling aan asbest (BS 23 maarft 2006) respecteren, maar we hebben onze grootste twijfels of in Begijnendijk iemand van die regels op de hoogte is en zij die het spul moeten manipuleren zijn voor de locale politici waarschijnlijk toch "maar" gemeentearbeiders .... gaat de "Samen.be" oppositie daar van wakker liggen ?


Eternit platen.
Aan de Grote baan ter hoogte van AVEVE, langs een wegeltje dat toegang geeft tot de terreinen van boomkweker De Bruyn, ligt wat bouwafval zoals isomo, maar ook golfplaten van Eternit.
Ondertussen weet iedereen, dat Eternit platen ook het gevaarlijke Asbest bevatten en dus als KGA (klein gevaarlijk afval) naar een containerpark dienen te worden gebracht.

Buren op de hoogte.
Een wakkere burger die deze redactie informeerde, dacht dat het daar grondgebied Aarschot was, maar het is daar wel degelijk Begijnendijk.
De buren weten al een poosje....

Artikel in PDF Begijnendijk (voor betalende abonnees) asbest sluikstort

Morsum Magnificat wordt uitgegeven door MORSE-Press VOF  www.morse-press.be  

Laatste update ( 02 september 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.