Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925725





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektriciteit wéér duurder: Over één groep zakkenvullers zwijgt de klassieke pers!
12 juli 2021
Honderden politici zetelen in de Raden van Bestuur en delen de lakens uit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.060.500
Redactie 12 juli 2021.

Het "volk" leest tegenwoordig in de gazetten dat energie -gas en elektriciteit- binnenkort flink duurder zal worden, Morsum Magnificat schreef dat al bij herhaling, zelfs al in Morsum Magnificat 69P en ook al in januari 2001. Elektriciteit werd ook duurder onder de socialisten, Louis Tobback zetelt ook al decennia in Iverklek. De klassieke pers verzwijgt dat vele van hun broodheren politici, gemeenteraadsleden, via de verschillende intercommunales, zoals Iverlek, Imewo, Fluvius System Operator, etc. niet alleen via zitpenningen, reisjes, etentjes, uitkeringen dividenden, hun zakken vullen, maar ook het beleid van de DNB bepalen, wat er mag geïnvesteerd en wat niet. Hier een link naar eerder gebrachte artikels over de steeds duurder wordende elektriciteit.

Kluwen van bedrijven.

Een periode in 2020 hebben we wat tijd gestopt in het opzoeken van de gemandateerden en we stellen vast dat ze zich verschuilen in diverse maatschappijen, velen zijn op verschillende plaatsen te zien, ze zijn immers niet tevreden met slechts één mandaatje. Kassa, kassa, dat is waar de politiek om draait: geld en macht, op deze link is een lijst te vinden -die verre van volledig is- van politici die zetelen, of verbonden zijn aan intercommunales voor Gas en Elektriciteit.

Voorbeeld Tienen.

Een voorbeeld van een politica die zich al sinds 2013 "nestelt" in Eandis, ze is ondertussen opgeklommen tot burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, doet het zeker niet slecht maar van het elektrisch net in Tienen, vooral het onderhoud, kunnen we dat niet zeggen. De auteur van dit artikel heeft 20 jaar geleden de schandalig gevaarlijke netten in Tienen blootgelegd, daardoor diende Iverlek, tot groot ongenoegen van de politiek, veel van die gevaarlijke situaties te herstellen, maar het onderhoud laat nog steeds te wensen over en dat is 100% de verantwoordelijkheid van de politiek, in casu de burgemeester van Tienen die het wettige onderhoud uit puur geldgewin fnuikt! Het volk staat er bij, kijkt er naar en ondergaat het!

Tienen Aarschotsesteenweg : Blanke onder spanning  staande stukjes geleider hangen los, ook al is dat niet zo direct binnen handbereik, wel voor gevel en dakwerkers. 

Falend onderhoud.

Wie een auto heeft, moet al zelfs met een nieuwe na twee jaar naar de technische controle, maar de netten van de distributienetbeheerders ontsnappen aan elke controle, erger hun netten moeten bij nieuwe aanleg zelfs niet gecontroleerd worden, dat kan allemaal omdat politici bij de DNB aan de touwtjes trekken. 


Tienen Aarschotsesteenweg : Voedingskabel niet meer bevestigd, als de kabel bij gevelrenovatie is losgemaakt dan hebben zij die dat gedaan hebben grote risico's genomen! Dat niemand het ziet zegt heel veel over dat lokaal bestuur en vooral over Fluvius die haar ogen moet sluiten ! 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we worden door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en werven ook geen abonnees en belangrijk: de politiek heeft bij Morsum Magnificat geen enkele invloed, integendeel, zij kunnen, in tegenstelling tot de gazetten, onze pen niet vasthouden!

Artikel n°: 07-21-8106
Geplaatst: 14:03 12/07/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 12 juli 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.