Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925730





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: Arrestaties in Frankrijk voor fraude werkeloosheidsuitkeringen.
23 juni 2021
Twee miljoen euro aan contanten in beslag genomen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.827.800
Den Haag 23 juni 2021

Morsum Magnificat naar 350.000 paginabezoekers in juni 2021.

Als gevolg van een gecoördineerde actie werden in Frankrijk 2 miljoen euro aan contanten en meer dan 6 miljoen euro op bankrekeningen in beslag genomen.

Zes Arrestaties.

Aan weerszijden van de Middellandse Zee hadden leden van een georganiseerde misdaadgroep een geavanceerd uitkeringsfraudesysteem opgezet maar op 16 juni arresteerden agenten van de Franse Gendarmerie en de Israëlische politie in totaal 6 personen op verschillende locaties in Frankrijk.  

Lege vennootschappen.

Dit criminele syndicaat zou de Franse staat voor 12 miljoen euro aan COVID-19-werkloosheidsuitkeringen hebben opgelicht door 3.600 lege vennootschappen te gebruiken om de betalingen te claimen. De frauduleus verkregen voordelen werden op Franse bankrekeningen gestort, voordat ze onmiddellijk naar het buitenland werden overgebracht en door heel Europa werden verplaatst voordat ze werden ingewisseld in virtuele valuta.  

Parijs en buitenwijken.

De hoofdverdachte - een 30-jarige Frans-Israëlische burger – en zijn vrouw werden op 16 juni om 05:00 u gearresteerd in Replonges -Frankrijk-, dicht bij de Zwitserse grens, terwijl ze probeerden te vluchten naar Genève, waar ze van plan waren op het laatste moment een vlucht naar Tel-Aviv te nemen. Een uur later vielen agenten van het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Illegale Arbeid en de Onderzoeksafdeling van Toulouse op verschillende adressen in Parijs en de buitenwijken binnen om hun handlangers te arresteren -allen familieleden-, en het uitvoeren van zoekopdrachten om onder meer de plaats te lokaliseren waar een grote som geld werd verondersteld te zijn verborgen. 

Geld, horloges en juwelen.

Het geld werd diezelfde avond gevonden op een privé parkeerplaats in het 19e arrondissement van Parijs. In totaal werd 1 765 630 euro en 3 420 dollar in contanten gevonden, verborgen in vuurvaste en waterdichte zakken. Op dezelfde locatie werd ook een zakje gevonden met daarin drie luxe horloges ter waarde van € 230 000 en juwelen ter waarde van € 30 000. Naast deze inbeslagnames hebben de Franse autoriteiten ook meer dan 6,2 miljoen euro teruggevorderd op bankrekeningen die eigendom zijn van deze criminele groep.  

Israëlische actie.

Parallel aan de acties in Frankrijk heeft de Israëlische politie actie ondernomen tegen de leden van dezelfde criminele groep die zich in Israël bevindt. Een medeplichtige werd aangehouden en een callcenter dat vermoedelijk werd gebruikt om deze grootschalige oplichting te organiseren, werd doorzocht in de stad Netanya. Bij deze gelegenheid werden telefoons en hightech IT-apparaten in beslag genomen.  

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 06-21-8090
Geplaatst: 15:27 23/06/2021
Laatste update ( 23 juni 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.