Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925730





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Parlement gaat op 24 juni leuteren over de PFOS saga-Update1
22 juni 2021
Haal de camera's in de koepelzaal weg en het zal er veel rustiger zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.810.500
Brussel 21 juni 2021

Morsum Magnificat op naar 9 miljoen paginabezoekers!

Update 1

Spoedbehandeling aanpassen reglement Vlaams Parlement.

Voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans, zal morgen tijdens de plenaire een voorstel tot aanpassen van het reglement. Daardoor zal de PVDA één spreekgerechtigde in de onderzoekscommissie PFAS-PFOS kunnen toewijzen, dat PVDA parlementslid krijgt geen stemrecht.

-- einde update 1
21:37 22/06/2021 

Op vrijdag 25 juni vindt in de koepelzaal van het Vlaams Parlement de installatievergadering van de onderzoekscommissie plaats rond de PFOS affaire. Het zootje supergeile mediapolitici weet dan dat de camera's draaien en dan is het hek van de dam, de politici worden gek als de camera's in werking zijn en de peperdure fototoestellen van de fotografen van de klassieke -vaak linkse- pers ratelen. Voor de camera bekvechten, maar als de camera's stil liggen worden het beste maatjes en weer de collega's, hoelang zal het nog duren vooraleer het volk de politici echt door heeft?

Onderzoekscommissie.

Morgen, woensdag 23 juni worden in het Vlaams Parlement de beslissingen tot het oprichten van een onderzoekscommissie aan de plenaire vergadering voorgelegd. Op vrijdag 25 juni vindt dan de installatievergadering van de parlementaire onderzoekscommissie over de PFOS en de PFAS plaats, er worden een aantal afspraken gemaakt:

 Bij de samenstelling van een onderzoekscommissie moet rekening gehouden worden met de evenredige vertegenwoordiging   van de fracties.
 Een onderzoekscommissie heeft alleen effectieve leden, geen plaatsvervangers en geen toegevoegde leden. 
 De kandidaat-commissieleden worden door de erkende fracties voorgedragen. De lijst met voorgedragen kandidaten wordt        door de plenaire vergadering van 23 juni goedgekeurd. 
 De onderzoekscommissie benoemt zelf een voorzitter, een eerste ondervoorzitter, een tweede ondervoorzitter en één of meer    verslaggevers. In afwachting van die benoeming wordt het voorzitterschap bij het begin van de eerste vergadering        waargenomen door de parlementsvoorzitter.
 In de aangenomen motie tot uitoefening van het recht van onderzoek legde het Vlaams Parlement de werkingsduur van de onderzoekscommissie vast op 31 januari 2022. Deze datum geldt als deadline voor het indienen van het eindverslag aan de plenaire vergadering.
 De vergaderingen van de onderzoekscommissies zijn openbaar, tenzij de commissie -bij gewone meerderheid- beslist om met gesloten deuren te vergaderen. Over de regeling van de werkzaamheden en andere administratieve aangelegenheden wordt  altijd met gesloten deuren vergaderd.
 De volksvertegenwoordigers die geen deel uitmaken van de onderzoekscommissie hebben toegang tot alle commissievergaderingen, maar mogen er het woord niet voeren en zijn niet stemgerechtigd.

Uitgebreid bureau.

Op 16 juni besliste het uitgebreid bureau om het borelinkske de naam " parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS " mee te geven, die commissie mag 15 leden tellen 
- N-VA 5
- Vlaams Belang 3
- CD&V 2
- Open Vld 2
- Groen 2
- Vooruit 1.
Die beslissing wordt in de plenaire vergadering van 23 juni voorgelegd.

Bron : Vlaamse Regering.

NVDR.
Over de toepassing van het BVR van 8 december 2006 over de correcte werking van de tienduizenden stooktoestellen steken de politici massaal de kop in 't zand, jawel óók de "Groenen" en de Vlaamse Milieu Maatschappij doen dat! Stooktoestellen moeten periodiek door een erkend technicus op een correcte verbranding worden nagezien. Morsum Magnificat kaartte dat tevergeefs aan bij Joke Schauvliege, ambtenaren van LNE waren van mening dat er op dat vlak met Wonen Vlaanderen diende samengewerkt, maar ook Liesbeth Homans bleef doof! Foei politici, jullie moeten naar het bezemhok gestemd worden.
 
Meer volgt misschien, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd, we laten geen publiciteit toe en we werven ook geen abonnees! 

Artikel n°: 06-21-8088
Geplaatst: 11:23 22/06/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 22 juni 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.