Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925740

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter OCMW: Vijgen na Pasen met het mes op de keel.
21 april 2021
Plotseling is hun énige doorgangswoning toch beschikbaar. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.142.800
Aalter 21 april 2021

Dit is maatschappelijk belangrijke informatie die publiek dient te worden gemaakt.

Voor zij die al in contact zijn met OCMW's of er nog terecht gaan komen, is dit een waarschuwing hoe OCMW's, met name in Aalter, te werk gaan! De batterij advocaten die Aalter inschakelde laat met een brief van 14 april, ontvangen op 16 april 2021 -dus 9 dagen vóór de uithuiszetting- weten dat Aalter geen noodwoning ter beschikking heeft, dat staat in de brief van Joost Boquet van ARCAS advocaten die ook Dries Van Langenhove verdedigt. In casu ook vreemd dat een Tsjevenbestuur met belastinggeld een advocaat aanstelt die ook voor rechtse elementen à la Dries Van Langenhove werkt.

Plotseling wél een doorgangswoning.

In het vuur van de strijd en vechtend tegen de tijd om zonder hulp in Lotenhulle te kunnen vertrekken "OEF", komt het OCMW van Aalter stokken in de wielen steken door betrokkenen van hun dringend werk af te houden, dat is te zien in de brief van 20 april 2021, EVS21041434 aan het OCMW. De "Sociale ?" werker viel betrokkene zelfs pal op de middag om 12:30u. lastig met vragen waarop in aanwezigheid van derden niet kon geantwoord worden. Feit is dat wanneer betrokkenen naar de noodrem hebben gegrepen, het OCMW van Aalter op de koop toe de betrokkenen nog belastte met een rist vragen die nogal wat tijd vergen die er niet is. Dus VIER dagen voor de effectieve uithuiszetting komt het OCMW betrokkenen eventjes lastigvallen met allerlei schriftelijke vragen die met spoed beantwoord dienen te worden, tenminste als ze willen "genieten" van enige "hulp" van dat OCMW. De doorgangswoning is ook maar voor één maand.

Mes op de keel.

Hier tonen we met een voorbeeld aan hoe OCMW's bejjarde mensen - 70 en 77 - die feitelijk reeds lang gneoeg hebben gemeld hulp nodig hebben, in extremis met het mes op de keel, documenten willen laten ondertekenen met verregaande volmachten, ook de ganse financiële situatie willen blootleggen, om dan uiteindelijk een negatieve beslissing van de BCSD te vernemen, alle moeite tevergeefs was. Maar de betrokkenen hadden uit nood zelf al maatregelen genomen en dankzij de hulp van één persoon die we -nog- niet noemen, vandaag 21 april  een assistentiewoning kunnen bekomen.  

We vertrekken naar rustiger oorden zonder voorbijrazend verkeer om daar in alle rust te bekomen van de kater van Aalter.      

Meer hierover NOOIT MEER AALTER volgt later, we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd en de politiek heeft bij deze redactie niets te vertellen.

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur² - verantwoordelijke uitgever.
² betrokken partij

Artikel: 04-21-8040
Update Geplaatst: 10:31 21/04/2021
Laatste update ( 21 april 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.