Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925752





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Coderen en decoderen bij communicatie heeft altijd al bestaan en zal dat blijven.
14 maart 2021
Het zogenaamd veilige A.S.T.R.I.D. netwerk van de hulpdiensten werd ook gekraakt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.747.600
Redactie 13 maart 2021.


Het is nog niet zó lang geleden dat het zó veilig gewaand radionetwerk van de hulpdiensten -A.S.T.R.I.D.- door een student van een Duitse Universiteit werd gekraakt, het algoritme van de simpele TEA1 codering werd achterhaald en de communicatie van de politie belande bij de redacties, ook bij die van VTM. Van het feit dat dit uitlekte lag een gewezen journalist van Het Laatste Nieuws aan de basis, die journalist, Pascal Jacqmain, was in onmin geraakt met zijn baas Verbeke Producties en had bij de Arbeidsrechtbank ongelijk gekregen en als wraak verklikte hij de bezitters van de omgebouwde Bearcat 220  scanners van Uniden, een veel gebruikte scanner die aan de redacties werden verkocht. De student, Karl Kleiner, werd nooit geklist, journalisten en fotografen wel, ze werden veroordeeld.

Kraken van codes.

Behalve een vergissing van mijnentwege werden zowat alle militaire communicatiesystemen al gekraakt, telkens werden de systemen aangepast en verbeterd. In oorlogstijd werd de codesleutel elke twee uur gewijzigd, maar geen enkel communicatiesysteem was en is veilig, als ze niet via technisch vernuft werden gekraakt, waren spionnen de oorzaak. A.S.T.R.I.D. wijzigde noodgedwongen de TEA1 naar TEA2 maar ook dat is niet onfeilbaar, voldoende kennis en krachtige computers kunnen ook dát algoritme achterhalen. Het versleutelen van telefoongesprekken is al decennialang een feit en dat zal altijd zo blijven, als het systeem wordt gekraakt, staat er al een ander klaar.

Dossier Sky en de "Rotte appels".

De politie moet eerst beginnen met de rotte appels er echt uit te gooien, politieambtenaren moet écht verbod opgelegd worden om buiten politiewerk nog een andere job uit te oefenen en zeker geen zelfstandige activiteit zoals een café-restaurant uitbaten, dat is de kat bij de melk zetten. Politieambtenaren moeten na tien jaar dienst automatisch een vermogenscontrole ondergaan waardoor moet duidelijk worden of ze frauderen, flikken moeten zuiver zijn en te veel zijn dat niet, dat is altijd zo geweest en het zal altijd zo blijven. Echte flikken zoals Paul Meulemans, blijven niet bij de politie.

Meer volgt asap, we zijn overbelast en we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand financieel ondersteund.

Artikel: 03-21-8010
Geplaatst: 9:53 14/03/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Radioamateur 0N4CW

Laatste update ( 14 maart 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.