Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928213





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter moet toepassing van het Bestuursdecreet beter begrijpen en leren aanvaarden-MM-305-03
05 maart 2021
Hautain bestuur laat advocatenkantoor het kolen uit het vuur halen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.706.200
Aalter 05 maart 2021.  

-- Update 1
Ook de politie in hetzelfde bedje ziek.

Ondertussen is er al een nieuw verzoek met betrekking tot het Bestuursdecreet op het getouw gezet, nu bij de PZ Aalter, ook die weten niet hoe daarmee om te gaan, zij verwijzen voor hun weigering met een ongedateerd schrijven naar de verkeerde wetgeving! De politie ressorteert onder de Wet openbaarheid van bestuur van 11 april 1994! Dit is niet de eerste keer dat de PZ Aalter de wet niet kent, dat was ook het geval met de wet over de bewakingscamera's. Hier is het een commissaris hoofd van de operaties die in de fout gaat. Wij gaan het "debat" openbaar blijven voeren, wij hebben niets te verbergen.

-- einde update 1
18:19 7/03/2021

MM_305_03_Aalter_RRN.pdf

Dit artikel kadert in het algemeen belang, burgers moeten
de werking van lokale besturen veel kritischer durven beoordelen! 

Het lokale bestuur van Aalter heeft duidelijk lak aan burgers die gebruik maken van hun rechten, meer bepaald de toepassing van het Bestuursdecreet waardoor burgers documenten kunnen opvragen waarvan die lokale besturen liever geen inzage verlenen. Aalter is zo'n bestuur en het moet ook blijken dat de administratie in Aalter ook niet goed op de hoogte is en dan wordt het uiteraard lastig om te moeten vaststellen dat sommige burgers het wel weten! Aalter is nu dermate onzeker geworden dat zij het Advocatenkantoor uit Antwerpen in hun plaats de hete kolen uit het vuur laten halen.

Zowat overal, ook in politieke kringen vergelijkt men Aalter met het Kremlin en zo ervaren wij het bij deze redactie ook, weinigen in Aalter durven zich uit te spreken, als ze dat doen wordt er uitdrukkelijk bij gezegd dat ze bang zijn van De Crem ! 

Het Rijksregister -RR-.

Een burger - de auteur van dit artikel - wil weten of het gebruik van diens Rijksregisternummer op een factuur in het kader van de verwerking van persoonsgegevens soms niet disproportioneel is. Dat wordt aan het bestuur in Aalter mede een aangetekend schrijven van 22 november 2020 gevraagd. De burger die op dat vlak bijzonder slechte ervaringen met Aalter heeft, stelt meteen de "vraag" ook aan de bevoegde dienst van Binnenlandse Zaken, die brief J20111982 was geen klacht zoals een ambtenaar van dat Rijksregister dat in een mail op 22 november aan Aalter laat weten, de ambtenaar van Binnenlandse Zaken maakt een ernstige beoordelingsfout en belastert in feite de aanvrager. Vermits Aalter van IBZ een kopie van die brief J20111982 van 22 november 2020 had ontvangen, kan Aalter makkelijk vaststellen dat het niet om een klacht, maar gewoon om een vraag te doen was. 

Bolwassing.

Aalter krijgt in de beslissing van de beroepsinstantie een bolwassing omdat ze ontkenden dat het om een bestuursdocument zou handelen maar in haar betoog wel items uit die bestuurswet aanhaalden.    

Artikel: 02-21-8001
Geplaatst: 16:47 5/03/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 11 maart 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.