Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925759





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter struikelt weer over de toepassing van het Bestuursdecreet-Update1
21 februari 2021
Kanselarij van de Eerste minister wijst Aalter terecht over weigering.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.552.200
Brussel 21 februari 2021.

MM_304_03_Aalter_Bestuursdecreet.pdf     gewijzigde versie

-Update1 

Hergebruik.

Geheel onterecht brieft het bestuur van Aalter de Beroepsinstantie dat de aanvrager beoogt om het bestuursdocument in bezit te hebben om het op de website te kunnen publiceren, dát is de mentaliteit van Aalter, zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Morsum Magnificat publiceert die documenten niet, alhoewel sommige bestuursdocumenten zeker vatbaar zijn om publiek te worden gemaakt omdat die vaak iedereen aanbelangen, is er in het Bestuursdecreet van 07 december 2018 in titel II, hoofdstuk 4 artikel II.44. §3 een verbod voor dergelijk hergebruik. Aalter is er vooral beducht voor dat het publiek zwart op wit het bewijs onder ogen krijgt dat ze in de fout gaan en dat gebeurt zeer regelmatig. Hier vraagt de betrokken persoon het bestuursdocument op omdat de leugenachtige belasterende teksten om te schaden die Aalter aan Binnenlandse Zaken schrijft, hem aanbelangen. De betrokkene kan dat document wel in diens persoonlijke dossiers gebruiken om aan te tonen dat het bestuur van Aalter zich mengt in een burgerlijke huurzaak.  

Veertien dagen.

Het bestuur van Aalter beschikt nu over een termijn van 14 dagen om dat document af te leveren, dat staat in art.II.50.§3, van het Bestuursdecreet. Als Aalter dat document nog niet vrijgeeft, dient de verzoeker daartegen opnieuw beroep aan te tekenen bij de DKB die dan het document zelf zal afleveren.  

-- Einde update 1
9:06 22/02/2021

Het is intriest hoe een bestuur de wet op de aflevering van Bestuursdocumenten weigert toe te passen en een beroep daartegen bovendien nog misbruikt om de aanvrager bij het Sectoraal Comité van het Rijksregister te belasteren. Aalter wordt in diverse passages meerdere keren door de Beroepsinstantie terecht gewezen. De administratie in Aalter weet duidelijk niet wat die wet - Bestuursdecreet van 07 december 2018 BS 19 december 2018, inhoudt! Aalter steekt met kop en schouders uit boven de rest van de gemeenten waar wij zonder problemen - behalve Tremelo - de toepassing van dat decreet hebben gevraagd.

Disproportioneel.
 
De burger die zich afvroeg waarom Aalter het nodig acht om op een factuur het RRN af te drukken, kreeg gelijk, de DKB -beroepsinstantie- schreef daarover "... de beroepsinstantie ziet totaal niet in op welke manier deze informatie -het vermelden van het RRN, red- noodzakelijk zou zijn voor de uitoefening van de administratieve handhaving ...." Einde citaat. Het bekend maken van een RRN is niet zo onschuldig, de kennis van dat nummer te bezitten was reeds aanleiding tot ernstig misbruik voor andere minder nobele doeleinden, de burger had gelijk dat het gebruik daarvan voor facturatie niet kan. Aalter gaat het na de opmerking van de burger niet meer gebruiken, al doende leert de administratie van Aalter.  

Meer over het despotisme - niet eens verlicht - in Aalter volgt misschien, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund, hoogstens af en toe een welgekomen donatie van lezers.   

Artikel: 02-21-7986
Geplaatst: 18:54 21/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 22 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.