Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925762

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter: Bedrijfsgebouwen All-Style Construct door brand vernield-Update2
12 februari 2021
Brandweer krijgt de vuurzee moeilijk onder controle.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.489.200
Aalter 12 februari 2021

Update 2

Industriezone?

In de gazet is te lezen dat het complex van All Style Construct zich in de industriezone Woestijne bevindt, maar dat klopt niet, die industriezone ligt aan de andere kant van het Kanaal van Gent naar Oostende en dat is qua risico bij een dergelijke brand voor omwonenden heel wat anders. Als het gemeentebestuur van Aalter de voorbije jaren nog toelating heeft gegeven om een loods bij de plaatsen, dan wil deze redactie het advies van de brandweer daarvoor wel zien.


Dat bedrijf is NIET gevestigd in de industrie- maar in een woonzone!

Oorzaak?

Over de oorzaak van de brand wordt in de gazet met geen woord gerept, alhoewel er milieuvervuiling was, zullen we de oorzaak niet mogen weten, deze redactie doet niet eens een poging om er achter te komen, bij de brandweer willen ze niet eens met ons praten, het "systeem" is immers bang van integriteit en competentie!

Anonieme politiewagens.

Er waren diverse anonieme politiewagens ter plaatse en in de buurt, zelfs om 16:42u stond er nog eentje met blauwe knipperlichten deels geparkeerd op de oprit van n°32, waarom was dat nodig, wat was toen op dat uur nog de reden dat blauwe lichten werden gebruikt, show?

Deels op de inrit van een woning geparkeerd, dat was niet nodig, er was elders nog plaats genoeg, de politie van de PZ Aalter denkt zich alles te kunnen veroorloven.

-- einde update 2
12:10 13/02/2021

-- Update 1
Nablussen.

Om half vijf was de brandweer nog ter plaatse en was er nog altijd rook die uit het puin opsteeg. Van het gebouw blijft er, zoals verwacht niets meer over - foto inzet -. Er is nog maar enkele jaren geleden een industrieel gebouw bijgeplaatst, men kan zich afvragen of een uitbreiding van een dergelijke industriėle activiteit binnen een woonwijk te verantwoorden is.


Van het gebouw blijft nog wat verwrongen staalconstructies over.

-- Einde update 1
17:30 12/02/2021 

Deze middag rond half een is er bij het bedrijf All-Style Construct aan Woestijne 34 te 9880 Aalter brand ontstaan. Het bedrijf is in 1998 opgericht door Dimitri De Smet. Op dat adres zijn 3 bedrijven actief, All-Style Construct, All Styl en P.F.Invest dat in mei 1999 door Patric De Smet en echtgenote Francine De Barre voor het beheer van alle roerende en onroerende goederen is opgericht. 

Oostenwind.

Het was al snel te zien dat wegens de felle oostenwind, de brandweer de brand niet snel onder controle zou krijgen en het wel even zou duren vooraleer er witte in plaats van zwarte rook zou opstijgen, witte rook is een teken dat de brand onder controle is. De westelijk gelegen buren van de huisnummers 30 en 32 keken argwanend naar de vuurzee die door de oostenwind in hun richting werd geblazen, voor de brandweer was het duidelijk onbegonnen werk en het bluswater was een druppel op een hete plaat.

Die vuurzee blussen was onbegonnen werk, we moeten ons niet afvragen hoe giftig die rook wel was, ook het verbranden van heel wat elektrische kabels zorgt voor zeer giftige rook.

De bedrijven - Google Earth

Brand was te zien vanaf Knokkebaan, zelfs om half een vanuit Lotenhulle.

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund, hoogstens af en toe een welgekomen donatie van lezers.   

Artikel: 02-21-7978
Geplaatst: 14:36 12/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 14 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.