Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925764

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wolvenschrikdraadinstallaties: Morsum Magnificat steekt haar licht op-Update1
29 januari 2021
Morsum Magnificat zoekt naar de technische aspecten en niet naar de sensatie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.389.400
Redactie 29 januari 2021

MM_303_08_Wolven.pdf

-- Update 1
Percentage falende wolvenschrikdraden.

De woordvoerder van Agentschap Natuur en Bos, Jeroen Denaeghel, nuanceert het aantal falende schrikdraadinstallaties die wij naar aanleiding van de Excellijst op de website van ANB interpreteerden. Wanneer ANB op haar website als reden van een schadegeval als " Raster niet wolfproof" omschrijft, dan is ANB zelf de aanleiding van het feit dat die gegevens verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. ANB Geeft soms ook "te laag voltage door aanhoudende droogte" als reden op, ook die informatie is verwarrend en zeker onvolledig. Dat de geproduceerde hoogspanning te laag is, heeft wegens de droogte te maken met een veel te hoge spreidingsweerstand van de aarding en dat is een probleem dat kan verholpen worden.

Geen informatie.

Morsum Magnificat is er na één week nog altijd niet in geslaagd om technische informatie te bekomen, niet van de Nederlandse firma Gallagher, noch van de Vlaamse overheid. Waarom loopt dat zo stroef en wat hebben ze te verbergen?

Reactie van ANB:
"Als er op onze website staat dat het schadegeval te wijten is aan een 'raster dat niet wolfproof was', betekent dit gewoon dat er GEEN stroomdraad aanwezig was". We vinden dat bij Morsum Magnificat weer ongelukkig geformuleerd, "raster niet wolfproof" zou moeten vervangen worden door "er was helemaal geen schrikdraadinstallatie" of "er was wel een schrikdraadinstallatie maar niet de vereiste spanning aanwezig", dat zou tenminste alle misverstanden uit de wereld helpen, duidelijke communicatie!    

-- einde update 1
15:42 7/02/2021

In de klassieke pers is er over de wolven alleen nieuws, als er sensatie mee gemoeid is, vooral als ze zogenaamde schokkende beelden kunnen tonen draait de kassa. Maar over de technische aspecten die mogelijk aan de basis kunnen liggen van de schadegevallen, zwijgt de klassieke pers in alle talen, techniek past niet in de journalistiek. Morsum Magnificat werd recent bevraagd over de technische en veiligheidsaspecten van de schrikdraadinstallatie en is sinds enkele dagen met het opzoekwerk gestart, maar op veel medewerking moeten we, zoals gewoonlijk, niet rekenen.

Veel technische vragen maar nog geen antwoorden!

We ondervinden dat het bekomen van informatie stroef verloopt, zo hebben we al drie pogingen ondernomen om van de firma Gallagher wat meer technische informatie te bekomen.

Dit waarschuwingsschildje voldoet alvast niet aan onze regelgeving, dat zou die Nederlandse leverancier Gallagher mogen weten.


elektrische installaties veiliger dankzij Morsum Magnificat


Enkele linken over deze materie


Nog meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we zijn en blijven onafhankelijk, voeren geen publiciteit en er is bij de redactie ook geen politieke manipulatie mogelijk. 
 
Artikel: 01-21-7964
Geplaatst: 20:14 29/01/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 07 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.