Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1 |
12 januari 2021 |
Aalters bestuur schakelt opnieuw batterij advocaten in tegen Morsum Magnificat.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.096.300 Aalter 12 januari 2021
MM_303_03_Aalter_RRN.pdf
-- Update 1. De FOD Binnenlandse Zaken.
Het is een feit dat Aalter niet reageerde op de brief J20111981 van verzoeker, maar wel op 11 december een brief schreef naar het Rijksregister waarin voorkomt dat het RRN voortaan niet meer op de facturen zal worden genoteerd! De vraag en de opmerking van Morsum Magnificat over het disproportioneel gebruik van het rijksregisternummer op facturen was dus correct, de brief van de Antwerpse advocaten intimidatie op kosten van de belastingbetalers in Aalter.
Geen inmenging.
De diensten van het Rijksregister zijn maar beperkt bemand, daar beweert men dat zij zich niet door de politiek laten beïnvloeden, bepaalde politici hun zelfs om de gekste zaken verzoeken! Toch kan deze redactie met diverse voorbeelden, onder meer uit Genk, aantonen dat er gefraudeerd wordt met referentieadressen die bij het OCMW worden verleend aan personen die permanent elders, zelfs in een Hotel, verbleven of verblijven. -- einde update 1 15:38 13/01/2021
Het bestuur van Aalter is furieus wanneer het om de toepassing van het Bestuursdecreet van 07 december 2018 -vervangt het oude van 26 maart 2004- gaat. Journalisten maken voor hun onderzoeken veel gebruik van dat decreet en dat is ook het geval voor deze redactie. Nooit heeft deze redactie, gerekend over een periode van tien jaar, zoveel moeite gekend met het opvragen van bestuursdocumenten, Aalter steekt met kop en schouders boven alle gemeenten uit in het dwarsbomen van de "Bestuurswet". Een oppositielid van "Groen" liet zich daarover ontvallen "openbaarheid van bestuur bestaat in Aalter niet". Inderdaad, wij hebben en blijven het ook zo ervaren. Dit document J20111982 met een vraag aan het Rijksregister is de aanleiding voor een nieuwe dreigende brief van de advocaten.Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Het duurde zes weken vooraleer betrokkene door MBZ geïnformeerd werd, maar uit het antwoord is het duidelijk dat de vraag relevant was, het gebruik van een Rijksregisternummer voor facturatie is niet meer van toepassing, echter in Aalter is dat nog niet doorgedrongen. De brief is niet gedateerd en op 11 januari 2020 toegekomen. In die brief werd duidelijk dat Aalter over het gebruik van het Rijksregisternummer bij facturen uitleg heeft moeten geven en dat zullen wij met een dreigende brief van 08 december 2020 van de met belastinggeld betaalde advocaten geweten hebben! Wordt Morsum Magnificat evenveel door advocaten bestookt dan het SCHELDT?
Uw reactie?
Wie geeft commentaar en het antwoord op de vraag of de reactie van de advocaat van Aalter al dan niet terecht was? Waar blijft de oppositie in Aalter om dat bestuur te polsen hoeveel belastinggeld aan advocaten wordt gespendeerd om burgers, erger journalisten het zwijgen op te leggen.
Meer volgt asap in MM 303-03, we zijn de gazet niet, we zijn/blijven onafhankelijk en ook de politiek kan Morsum Magnificat niet manipuleren.
Artikel: 01-21-7952 Geplaatst: 13:58 12/01/2021
Erik Verbeeck – Hoofdredacteur Verantwoordelijke uitgever
|
Laatste update ( 14 januari 2021 )
|