Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925770

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FOD Economie en de tijd dat de Algemene Directie Energie nog functioneerde.
27 december 2020
Elektriciteit van huurwoning diende afgesloten door gevaarlijke elektrische installatie. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.893.200
Redactie 27 december 2020

Morsum Magnificat in december ondanks eindejaarperiode, meer dan 300.000 paginabezoekers!

Er was, helaas een lang vervlogen tijd dat het Ministerie van Economische Zaken -nu FOD Economie-, mits ze voldoende onderbouwd werden aangestuurd, nog functioneerden en hun job het "hoge toezicht" op de conformiteit van elektrische installaties in de praktijk nog uitvoerden. Dat was het geval op 10 januari 1995 toen het Ministerie van Economische Zaken -Algemene Directie Energie-, in Begijnendijk -de hoofdstad van de Bananenrepubliek Vlaams-Brabant- afstapte om door de DNB -toen PBE- de elektriciteit van een huurwoning te laten afsluiten.

Huurder herstelde elektrisch installatie.

De verhuurder van een huisje met een rieten dak aan de Haltestraat 42 in Begijnendijk, te gierig om de elektrisch installatie door een echte vakman in orde te laten stellen, liet die klus met alle gevolgen van dien, door de huurder opknappen en de gevolgen waren er inderdaad. Maar toen de auteur van dit artikel de woning in september 1994 huurde, werd al snel na intrek duidelijk dat de elektrische installatie ronduit gevaarlijk was.

Dit jong meisje werd wegens een niet conforme elektrische installatie -ontbreken differentieel- geŽlektrocuteerd, ze was amper 8 jaar! Dit is helaas niet het ťnige jonge - en oudere - slachtoffer van niet conforme en gevaarlijke elektrische installaties. Artikel HLN.

Malafide verhuurder door M.E.Z. aangepakt.

Zoals gewoonlijk hebben verhuurders geen oren naar wat huurders te vertellen hebben, verhuurders kunnen ook, en dat helaas tot op heden, hun gangen blijven gaan. De lokale besturen leggen verhuurders geen strobreed in de weg en niet conforme en gevaarlijke elektrische installaties zijn een ver van hun bed show. Maar in de Haltestraat heeft de verhuurder, wiens zoon advocaat is, geen rekening gehouden met de deskundigheid van de huurder die zich bezighoudt met de veiligheid van elektrische installaties en ook al in die periode als journalist onderzoeken voerde naar de conformiteit van elektrische installaties.

Afsluiten.

Aangezien de verhuurder, gesteund door zijn zoon advocaat Danny Pauwels, duidelijk geen kant op wilde en de elektricien EVS zijn werk niet mocht doen wegens "te duur", stelde de huurder -de auteur van dit artikel- de FOD Economie voor haar verantwoordelijkheid. Op 10 januari 1995 stapte de FOD Economie in de Haltestraat af, het resultaat is te lezen op het verslag van het Ministerie van Economische Zaken, Dienst Elektrische Energie van 11 januari 1995. Destijds nam deze dienst nog haar verantwoordelijkheid op maar die tijd is ondertussen lang voorbij en de Algemene Dienst Energie komt nu niet meer uit haar kot! 

Besluit van deze ter zake gespecialiseerde redactie.

De conformiteit van de elektrische installaties is de laatste dertig jaar steeds meer bergaf gegaan, de schuld daarvan ligt honderd procent bij de politiek en de malfunctie van de MinisteriŽle diensten met de FOD Economie op kop die zelfs niet meer reageert op aangetekende brieven met meldingen van niet conforme en voor personen en goederen gevaarlijke installaties die zich zelfs op het openbaar domein bevinden. Vervolgens wijzen wij de vinger naar de lokale besturen die verantwoordelijkheid dragen voor de openbare elektrische netten en de aftakkingen naar woningen. Dan zijn er de erkende organismen die onder commerciŽle druk, keuringen met de natte vinger uitvoeren. Last, but not least de woningcontroleurs van Wonen Vlaanderen die in feite wars van een degelijke kennis en zonder gebruik te maken van een schroevendraaier, mogen beslissen over de al dan niet veilige toestand van de elektrische installaties in woningen! Morsum Magnificat blijft strijden voor veiliger elektrische installaties. 

Zelfs Electrabel.

Toen de auteur van dit artikel technische opdrachten voor Intercom Distributie Noord - Electrabel - uitvoerde stootte deze op niet conforme elektrische installaties die nota bene eerder door Technisch Bureau Verbrugghen gekeurd werden. Ook daar werd de FOD ingeschakelde die ook daar op 10 januari 1995 een Proces- Verbaal opstelde! Dat Technisch Bureau Verbrugghen eerder die installaties wad goedgekeurd schetst de waarde van keuringsorganismen toen, maar ook de dag van vandaag is dat helaas nog steeds een probleem, ook daar is er geen controle, BELAC - ressorteert onder FOD Economie - is een grote flop! 

Artikel: 12-20-7941
Geplaatst: 14:09 27/12/2020

Erik Verbeeck Ė Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Deskundig in conformiteit elektrische installaties
Laatste update ( 27 december 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.