Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925774





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aalter: Weer gevaarlijke elektrische aftakking in de Bosstraat-MM-302-2-Update2
10 december 2020
Elektrocutie kan men mij maar één keer lappen, grapte de aannemer!
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.766.700
Aalter 10 december 2020


-- Update 2

Parket weet niet wat te doen!

De gevolgen van een dergelijke laagspanningsaftakking op een bouwwerf zijn niet te vergelijken met Covid -of dergelijk virus-. Elektrocutie heeft direct de dood tot gevolg. Het parket stuurde een e-mail met de vraag wat de bedoeling van de melding was en of het misschien de bedoeling was om een klacht in te dienen.  Morsum Magnificat levert hier het bewijs dat parketten met dat soort gevaren en onwettige toestanden geen blijf weten, niet eens de essentie van zo'n melding vatten. Morsum Magnificat heeft als goed burger en als journalist, de plicht de problemen te duiden, gedaan.

Coronacircus.

Coronatoestanden zijn voor de handhaving poepsimpel: " Muilkorf niet op; de boek op ", zó eenvoudig is dat, ook samentroepen is doodsimpel vast te stellen, alle middelen zijn goed om de burger onder het mom van Covid-19 te pakken, alleen de -p- overheid die ook in het coronacircus duidelijk en meermaals in de fout is gegaan, kan niet gepakt of beboet worden! In de conformiteit van elektrische installaties en zeker de gevaarlijke aftakkingen naar woningen, is de -p- overheid grandioos uit puur geldgewin en incompetentie in de fout, parketten staan erbij en kijken er, wars van enige kennis, op toe, zelfs wanneer ze gewaarschuwd worden, snappen ze het nog niet! 

Antwoord van Morsum Magnificat aan het parket te Gent.

-- Einde update 2
12:17 12/12/2020

-- Update 1
Openbaar Ministerie geïnformeerd.

Wegens de dreiging van het bestuur van Aalter aan deze redactie klacht te plaatsen tegen de acties over de onveilige laagspanningsnetten, gaat deze redactie, telkens wanneer wij op de hoogte zijn van gevaarlijke situaties, het Openbaar Ministerie op de hoogte brengen. Politie en Justitie roepen het "Volk" niet aflatend op om verdachte situaties te melden, hier gaat het niet om verdachten maar om duidelijk bekende schuldigen. Vandaag stuurde de hoofdredacteur een "Melding" aan het Openbaar Ministerie te Gent en ook met een foto van de situatie aan T.W.W. Oost-Vlaanderen. Een eerder bericht aan het bestuur van Aalter had voor zover bekend, geen resultaat, Fluvius zou volgens informatie wel eens langskomen, maar dat hadden ze reeds moeten doen vooraleer de aannemer zelf gevaarlijke toeren kon uithalen. Ondertussen gaat de activiteit zonder de nodige maatregelen te nemen, gewoon verder.

Ongevallen met elektrische oorzaak

Medewerkers van Toezicht Welzijn op het Werk - TWW Oost-Vlaanderen - , zoals Paul Van Haecke, ingenieur-inspecteur bij de Gentse afdeling van TWA, schrijft wel boekjes voor Kluwer met als titel " Ongevallen met elektrische oorzaak ", maar tijd om werfbezoeken af te leggen, is er blijkbaar niet meer. De politiek heeft handhaving overal gefnuikt.  Sociaal inspecteurs mogen overeenkomstig van artikel 39 § 1 van het Sociaal strafwetboek - inzet - foto's van derden die rechtmatig zijn gemaakt, gebruiken. Hier is de foto vanaf het openbaar domein genomen, dus legaal bekomen.


-- Einde update 1
13:16 11/12/2020

Morsum Magnificat kreeg naar aanleiding van onze acties rond de gevaarlijke laagspanningsnetten van de gemeente -lees dorp - Aalter, een dreigende brief. Aalter liet ook weer een brief door dat Antwerps advocatenkantoor naar deze redactie sturen. Ondertussen werden de gevaarlijke aftakkingen die Morsum Magnificat aan de Bosstraat 39 en de Kleitestraat had aangekaart, wel hersteld! Deze drie personen hebben hun leven gelaten wegens niet conforme en gevaarlijke laagspanningsnetten, voor Georges Wittevrongel en Léo Roland werden Electrabel veroordeeld, de hoofdredacteur van Morsum Magnificat leverde daarvoor aan de nabestaanden de technische steun.

Opnieuw in de Bosstraat.  

Nu is er weer een probleem met een bouwwerf aan de Bosstraat, de aftakking aan die woning was al gevaarlijk, maar gezien er een werf aan de gang is, hadden we bij deze redactie verwacht dat er iets ondernomen zou worden, dat gebeurde inderdaad, maar dan niet door Fluvius, maar door de aannemer zelf, die beweerde aan deze redactie dat er drie maanden geleden een aanvraag tot het wegnemen van de aftakking werd ingediend, wat niet gebeurde en hij die zeer gevaarlijke klus onder spanning dan maar zelf heeft geklaard. Wanneer we de man waarschuwden dat personen aan zo'n aftakking al geëlektrocuteerd werden, maakte de man een uiterst onverstandige opmerking - zie MM-302-2

Aalter Braamstraat : Bevestiging Telenet deels los.


De defecte ophanging van de co-axiale kabel van het primair net van Telenet is nog steeds niet hersteld! Weer een bewijs dat er in Aalter geen toezicht is, laat staan handhaving, de politie is hier ook bevoegd !


Meer volgt nog asap, we zijn de gazet niet, we worden ook niet financieel gesteund en we hebben geen enkele politieke kleur, daarom is Morsum Magnificat wellicht het enige totaal onafhankelijke tijdschrift. 

Artikel: 12-20-7924
Geplaatst: 19:28 10/12/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 12 december 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.