Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925774





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: 4 arrestaties in de hoogste voetbalcompetitie.
10 december 2020
Buiten West-Europeanen, ook Moldaviërs niet vies van fixen wedstrijden.   
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.746.900
Den Haag 09 december 2020

Het Moldavische nationale anti-corruptiecentrum ontmantelde, met de steun van Europol, een georganiseerde misdaadgroep die betrokken was bij wedstrijdvervalsing in de hoogste voetbaldivisie van Moldavië. 

De helft van de teams.

Clubleiders, coaches, managers, voetballers en andere tussenpersonen worden verondersteld deel uit te maken van het netwerk. Deze grootschalige corruptiezaak betreft de helft van de voetbalclubs (5 van de 10) in de hoogste divisie. Aangenomen wordt dat gedurende vijf maanden bijna 20 voetbalwedstrijden werden gefixed tijdens het huidige voetbalseizoen (2020-2021). De criminelen zouden de uitkomst van de spellen beïnvloeden en vooral op de Aziatische markt wedden. De weddenschappen bedroegen tussen € 10 000 en € 20 000 voor een enkele vaste wedstrijd. In totaal worden de criminele winsten geschat op € 600.000. Er zijn uiteraard ook banden met EU-lidstaten ontdekt. Het onderzoek is lopende.

Resultaten

- 4 verdachten werden aangehouden 
- Er werden 34 huizen doorzocht waaronder het kantoor van een voetbalclub
- Ook 20 gsm's, documenten en bankpassen werden in beslag genomen

Zoals gewoonlijk faciliteerde Europol de informatie-uitwisseling en ondersteunde de zaak met operationele analyse. Op de actiedag zelf bood Europol operationele ondersteuning door twee deskundigen in Moldavië in te zetten om operationele informatie te vergelijken met de databanken van Europol en links te leggen naar onderzoekers in het veld. Europol bood ook forensische technische ondersteuning voor de analyse van de in beslag genomen elektronische apparaten. 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

NVDR.
Ook in België gebeurt er van alles in de hoogste voetbalklasse dat niet erg zuiver is, denk maar aan de zaak Bayat/Veljkovic. Als er dan eens iets uitkomt, worden met veel show manschappen ingezet die doorzoekingen en arrestaties doen en daarna; niets meer! De advocaten zijn steeds de winnaars.   

Artikel: 12-20-7920
Geplaatst:19:28 10/12/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.