Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925777

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: COVID-19 politiewerkgroep wil de pandemie en criminelen bestrijden
15 november 2020
Publicatie van laatste Covid-19 rapport.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.477.800
Den Haag 14 november 2020

Donderdag, 12 november, waren uitvoerend directeur van Europol, Catherine De Bolle en Vittorio Rizzi, plaatsvervangend directeur-generaal van de openbare veiligheid in ItaliŽ, gezamenlijk voorzitter van de derde werkgroep over COVID-19-misdaaddreigingen en wetshandhavingsmaatregelen. Gelijktijdig met de virtuele ontmoeting publiceerde Europol de laatste in zijn reeks COVID-19-rapporten, waarin wordt geanalyseerd hoe COVID-19-misdaden Europa in 2020 hebben besmet. Sinds het begin van de pandemie heeft Europol een reeks rapporten opgesteld voor rechtshandhaving partners, beleidsmakers en het publiek.
Hier de link - https://www.europol.europa.eu/publications-documents/how-covid-19-related-crime-infected-europe-during-2020

Catherine De Bolle.

"We maken een tweede golf van pandemie mee en de georganiseerde misdaad laat de kans niet voorbijgaan om de omstandigheden te misbruiken om de winst te vergroten door zich te richten op kwetsbare gemeenschappen zoals kinderen en legale zakelijke activiteiten die verzwakt zijn door de economische crisis. Ons nieuwe rapport blikt terug op de afgelopen acht maanden en we kunnen nagaan hoe criminelen onzekerheid en verandering hebben gebruikt om kansen te identificeren en te benutten".

Vittorio Rizzi.

"We worden geconfronteerd met een nieuwe sociale en economische realiteit met onze vermoeide en armere gemeenschappen. De georganiseerde misdaad probeert deze sociale context van economische recessie binnen te dringen om haar illegale winsten na te streven. We zullen echter bereid zijn om deze dreiging het hoofd te bieden door middel van de strategie die we samen ontwikkelen".


Cathťrine De Bolle, dat linkse hand had gestrekt mogen zijn, maar zijn de federale politie militairen??

Prioriteit voor de werkgroep.

Europese politiechefs uit Oostenrijk, BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Nederland, Polen, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Interpol kwamen samen om de prangende onderwerpen rond criminaliteit en COVID-19 te bespreken. Onder de besproken onderwerpen werden de volgende gebieden geÔdentificeerd als prioriteit voor de werkgroep: 

 - gezien de toegenomen online aanwezigheid van individuen, is er een groeiende bezorgdheid over mogelijke oplichting en aanvallen, met name rond fraude met gezondheidsproducten;

 - sommige lidstaten zagen een aanzienlijke toename van materiaal voor seksuele uitbuiting van kinderen op internet. In sommige landen gaven de statistieken over de verspreiding van afbeeldingen en expliciete video's aan dat het zes keer zo frequent was geworden;

 - de noodzaak om indicatoren met betrekking tot de infiltratie van georganiseerde criminele groepen in de legale economie te identificeren en te monitoren. 

Uitdagingen.

De COVID-19-crisis heeft organisatorische en operationele uitdagingen opgeleverd die wetshandhavingsinstanties ertoe hebben gedwongen hun zakelijke behoeften en benaderingen te heroverwegen. Agentschappen werken samen om beter voorbereid te zijn op soortgelijke uitdagingen in de toekomst en om hun burgers te beschermen. 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 11-20-7895
Geplaatst: 10:14 15/11/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.