Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925783

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: Bende voor seksuele uitbuiting via internet, opgerold.
22 oktober 2020
Misbruik van Latijns-Amerikaanse vrouwen via internet.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.231.200
Den Haag 22 oktober 2020

Met de steun van Europol ontmantelden de Franse gerechtelijke politie en de Colombiaanse politie een georganiseerde criminele groep die betrokken was bij mensenhandel voor seksuele uitbuiting en het witwassen van geld. 

Negen Arrestaties.

Wetshandhavers vielen op de actiedagen -29 september en 13 oktober- binnen op drie locaties in Parijs en arresteerden daarbij negen personen waarbij beslag werd gelegd op 121.000 euro in verschillende valuta. Tot dusver werden negen slachtoffers geÔdentificeerd afkomstig uit Colombia, de Dominicaanse Republiek, Paraguay, Spanje en Venezuela.

Huurappartementen.
 
De georganiseerde misdaadgroep was actief sinds november 2015 en bestond uit Colombiaanse staatsburgers. Zij rekruteerden hun slachtoffers uit Zuid-Amerika en de EU en exploiteerden hen in verschillende huurappartementen in Parijs en andere steden verspreid over drie Franse regio's. ItaliŽ, Spanje en Zwitserland kwamen tijdens het onderzoek naar voren als doorvoerlanden. 

Internet.

Het criminele netwerk organiseerde de huisvesting en rekruteerde de cliŽnten. De verdachten gebruikten verschillende bekende websites om reclame te maken voor de seksuele diensten. Het criminele netwerk had ook een telefoonnummer dat aan de advertenties was gekoppeld. Via dit nummer informeerde een lid van het criminele netwerk klanten over prijzen en de logistieke afspraken tussen klant en slachtoffers. Tweemaal per maand haalde het netwerk zijn winsten op via fysieke inzameling of door overboeking. 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 10-20-7861
Geplaatst: 20:54 22/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.