Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928737





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat nam deel aan internationale Marconi Memorial Contest.
03 september 2020
Slechts handvol Belgen namen deel, Aalterse radioamateurs grote afwezigen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.969.100
Redactie 03 september 2020.

Guglielmo Marconi is een icoon in de wereld die de draadloze radioverbindingen via telegrafie mogelijk maakte, in 2001 waren er in Cornwall -UK- grote vieringen rond de eerste trans-Atlantische verbinding tussen Engeland -The Lizard- en Amerika -New Foundland- die toen 100 jaar geleden plaats vond, Morsum Magnificat was er bij, de BBC bracht in Morsum Magnificat uitgebreid verslag over die gebeurtenissen. Ook de hoofdredacteur van Morsum Magnificat ON4CW, internationaal bekend en ervaren radiotelegrafist, kreeg aandacht van de BBC. We hebben daar tijdens die vieringen heel wat internationale prominenten, onder meer de kleinzoon van Guglielmo Marconi ontmoet en gesproken. 

Telegrafieverbindingen met meer 40 landen.

ON4CW tussen de internationale deelnemers zoals Engeland, Nederland, Slovakije, Rusland, Czechoslovakije, 
Griekenland,Finland en nog veel meer landen, Morsum Magnificat realiseerde binnen de 48 uur met zeer beperkte middelen verbindingen met 40 verschillende landen. 

Waar zijn de Aalterse radioamateurs ON8LT ?

Op deze link vindt u de deelnemers per land "ON" is België, beginnend met ON3ND, ON4CW, ON5JI, ON5SV,ON5WL, etc, Aalter met ON8ALT is niet te bespeuren, onvoldoende kennis van de eenvoudigste, de goedkoopste manier om verbindingen te maken " de radiotelegrafie '?


Ondanks de boycot van de verhuurder en het Aalterse Tsjevenbestuur. 

Radioamateurs hebben om verbindingen op de kortegolf banden te kunnen realiseren, helaas antennes nodig die niet noodzakelijk imposant moeten zijn, maar er is een minimum vereiste aan draadantennes nodig, een minimum vereiste waaraan ON4CW wegens de boycot van de verhuurder, de bvba Erwin Praet en het tsjevenbestuur van Aalter, niet kan voldoen. Maar desondanks heeft Morsum Magnificat / ON4CW zich kunnen profileren in deze internationale wedstrijd waaraan 824 radioamateurs uit de gehele wereld hebben deelgenomen, de radioamateurs uit Aalter die zich op het internet promoten, waren grote afwezigen, er waren slechts 14 van de ongeveer 4.500 Belgische radioamateurs die aan deze wedstrijd hebben deelgenomen! 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 09-20-7808
Geplaatst: 19:28 3/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 08 september 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.