Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925800





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Assistentiewoningen Nedermolen Meldert: Klachten over te hoge temperatuur.
19 augustus 2020
Hoeveel is er gesjoemeld voor het bekomen van de erkenning bij Zorg en Gezondheid?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.926.000
Meldert 19 augustus 2020.

In ons artikel van 02 maart 2020 hadden we het reeds over de in de assistentiewoningen ontbrekende zonweringen waardoor de hitte binnen oploopt, dat is ook zonder hittegolf het geval. Wij hebben daar 's morgens om zeven uur in de gang op de eerste verdieping, zowat dertig graden gemeten -zie foto-. Het is wel zo dat de temperatuur in assistentiewoningen minstens 22° moet zijn, maar 30° in de wandelgangen is nergens gevraagd. 

Klacht.

We vernemen dat de hitte in de assistentiewoningen niet uit te houden is en er een klacht bij het Agentschap Zorg en Gezondheid is geplaatst, maar dat is niet de énige klacht die het Agentschap al ontvangen heeft. Wat het ontbreken van zonwering in bepaalde appartementen betreft, heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid tijdens een inspectie van 07 november 2019 daarover op pagina 6 -van 21- reeds een opmerking geplaatst, dat verslag bevatte nog meer opmerkingen. 

Een schot voor de boeg van het Agentschap Zorg en Gezondheid.


Niet opgeleverd.

Frappant is eveneens dat de zaak, na meer dan twee jaar in dienst te zijn, nog steeds niet werd opgeleverd, aannemer Wijckaert geraakt er maar niet uit. Het fijne achter het op 16 januari 2019 toekennen van een voorlopige vergunning en nog vreemder, het verhaal achter het toekennen van een "voorafgaande "vergunning op 06 januari 2018 weten we gedeeltelijk, er zou politieke "druk" zijn gezet -naam bekend-. Wie de brandweerofficier van de brandweer van Aalst Ilse D., ertoe heeft kunnen overhalen om een ondermaats elektrisch bord als ALSB te aanzien, zal het parket van Dendermonde moeten uitzoeken. Dat er  gefraudeerd is met dat project om een goedkeuring te forceren, lijkt zeer duidelijk. 

Om 7u. 's morgens al 29° in de gang op de 1e verdieping en toen was er géén hittegolf.

Verschil van verlaagde BTW terugbetalen!

De rekeningcommissaris heeft trouwens een groot probleem door niets te ondernemen met de informatie die hij over dat elektrisch bord had, nogal wiedes, hij is zelf eigenaar van een assistentiewoning en zou, als er fraude aan het licht komt, in diens eigen vel snijden omdat het verschil met de verlaagde -13%- en de wettelijke -21%- btw zou moeten worden terugbetaald.  

Meer volgt asap in MM-298-04 , we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund.

Artikel 08-20-7782
Geplaatst: 17:01 19/08/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 20 augustus 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.