Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden. |
12 augustus 2020 |
Het "systeem" faalt grandioos bij de toepassing van de wet, verzekeraars sluiten ogen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.912.600 Redactie 12 augustus 2020.
Een degelijke bescherming tegen de schadelijke gevolgen van een bliksemontlading bestaat wel degelijk en het is zelfs wettelijk verplicht! Voor die verplichting die zowel in het oude als in het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties is opgenomen, worden de ogen, met de FOD Economie op kop, gesloten. Ondertussen betalen de verzekeringsmaatschappijen vlotjes de vaak omvangrijke schade. Erg vreemd is ook dat de erkende keuringsorganismen óók nalaten om de reglementering ter zake toe te passen. De regelgeving zelf en ook de toepassing ervan, is al decennialang een groot probleem.
Inslag, ontlading, inductie, potentiaalverschil.
Deze redactie heeft in het verleden al meer dan voldoende over dit natuurverschijnsel geschreven, onder meer in MM 119 Morsum Magnificat heeft niet alleen de theoretische kennis, maar ook jarenlang ervaring met de aanleg van bliksembeveiliging, zowel tegen directe, als indirecte blikseminslag -zie link-.
Een wet die decennia lang wordt dit artikel van het AREI met de voeten getreden.
01 jul 10 Diverse artikels en links naar MM 119A AUG 06
Ook in het nieuwe AREI.
Het artikel over de bescherming van elektrische installaties tegen de gevaren van overspanningen te wijten aan atmosferische verschijnselen in de oude reglementering -art. 136-2- is in het nieuwe AREI in artikel 4.5.1. -Boek I- terug opgenomen -inzet-. Als er een bliksemontlading in uw buurt is geweest en uw elektrische installatie heeft de gevolgen van die ontladingen opgevangen -inductie of potentiaalverschil- en schade -of erger- opgelopen, dan is dat uw eigen schuld, dikke bult. Meer informatie over bliksembeveiliging bij deze redactie.
Artikel 08-20-7773 Geplaatst: 17:19 12/08/2020
|
Laatste update ( 13 augustus 2020 )
|