Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925806





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BUB Meertalige Belgische Unie demonstreert op 21 juli voor de eenheid van België
19 juli 2020
Royalistische BUB roept op om betoging ter hoogte van de Kunstberg bij te wonen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.871.100
Brussel 19 juli 2020.

Update 1

Toespraak.

In totaal een uur heeft Hans Van Cauter de schaars opgekomen demonstranten in de beide landstalen toegesproken, de tekst werd op de website van de BUB gepubliceerd. Morsum Magnificat brengt in MM-297-02 een korte samenvatting van de toespraak die ter plaatse onder regelmatig verstorende geluiden van in het kader van de rondrit van de Koning rondcirkelende helikopters van de federale politie, sirenes van politievoertuigen, ambulances, ondanks hun goede geluidsinstallatie werd verstoord. De BUB heeft in haar zienswijze over één België theoretisch overschot van gelijk, maar praktisch niet -meer- uit te voeren, zeker niet de huidige politieke trend recent door de demarche van de politieke tenoren zowel in Wallonië door Magnette als in Vlaanderen door De Wever de weg naar een scheiding tussen Vlaanderen en Wallonië is gezet, de BUB - Belgische Utopie?- zal daar niets meer aan kunnen veranderen. Voor de demonstratie zijn er geen honderd militanten opgedaagd en dat zegt ook veel. De actie van Intérêt Citoyen en de petitie door Michel Courtin via www.change.org was geen opsteker voor de interesse van de betoging.

Speech werd regelmatig verstoord door overvliegende helikopters, hier een overvliegende NH90 van NHInsdustries - Agusta - van Eurocopter / Fokker Aerospace  met onderaan een Belgische vlag.

Einde update 1 - meer volgt in MM-297-02
14:27 22/07/2020

De BUB, verkort Belgische Unie  is een relatief kleine maar fanatieke partij die zich inzet voor het behoud van België. De partij is, in tegenstelling tot andere partijen, heel weinig actief en krijgt dan ook dito belangstelling in de pers. Ze zijn perfect drietalig en hebben een vrij duidelijk en uitgesproken programma. De BUB werd in 2002 opgericht en streeft naar een Unitair België met één regering en één parlement, die zienswijze krijgt echter weinig steun, maar de BUB blijft toch verder strijden, nemen wel deel aan de verkiezingen, maar haalden nooit de kiesdrempel.

Demonstratie op 21 juli.

Dinsdag 21 juli gaat de BUB om 13u om hun ijver tot het bekomen van eenheidsstaat, ter hoogte van de Kunstberg -vlakbij het Centraal station- een door de stad Brussel toegelaten manifestatie houden, voor de eenheid van België - een utopie?-, manifestanten wordt gevraagd om een Belgische vlag mee te brengen.

Meer volgt mogelijk, we zijn de gazet niet.

Artikel 07-20-7746
Geplaatst: 14:17 19/07/2020

Erik Verbeeck
Hoofdredacteur
Laatste update ( 22 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.