Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925806

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol: Grootschalige documentenvervalsing in Duitsland en Griekenland
16 juli 2020
Een arrestatie en 12 huiszoekingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.858.300
Den Haag 16 juli 2020.

De Duitse federale politie in Halle en de Helleense politie hebben gisteren, 15 juli 2020, ondersteund door Europol, naar aanleiding van een onderzoek naar grootschalige vervalsing van documenten, een arrestatie en 12 huiszoekingen uitgevoerd in Duitsland en een aantal in Griekenland.

Illegale grensoverschrijding.

Operatie Kosmos, geÔnitieerd door de Duitse autoriteiten, had tot doel een netwerk te breken dat betrokken is bij de smokkel van vervalste documenten om illegale grensoverschrijding van burgers in heel Europa te vergemakkelijken. De vervalste documenten waren voornamelijk paspoorten, ID-kaarten, verblijfsvergunningen en rijbewijzen. Na informatie te hebben uitgewisseld met Europol, leidde het onderzoek de agenten naar Griekenland, waar ze verschillende verdachten konden identificeren en een -namaak- drukkerij die deze nepdocumenten produceerde. Uit het onderzoek is gebleken dat de ontvangers van de vervalste documenten zich in zowel EU- als niet-EU-landen bevonden, zoals Afghanistan, BosniŽ en Herzegovina, Duitsland, Hongarije, ItaliŽ, Spanje, Saoedi-ArabiŽ, Zweden, SyriŽ en Turkije.

Een arrestatie.

Tijdens de actiedag voerden meer dan 267 Duitse officieren 12 huiszoekingen uit in het land en werd ťťn persoon gearresteerd. Er zijn verschillende elektronische apparaten, notebooks en vervalste documenten in beslag genomen. 

Mobiel kantoor.

Europol ondersteunde deze zaak via het Europees Centrum voor migrantensmokkel bij Europol -EMCS- door analytische en operationele ondersteuning te bieden en de Griekse autoriteiten tijdens de actiedag te ondersteunen met een mobiel kantoor ter plaatse. Dit is een van de eerste actiedagen met de Duitse autoriteiten sinds Duitsland op 1 juli het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft overgenomen.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 07-20-7745
Geplaatst: 20:35 16/07/2020


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.