Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925808





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol over de gigantische MITC Fraude.
13 juli 2020
Jaarlijks zestig miljard verlies aan belastinginkomsten door intra-communautaire fraude.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.852.100
Den Haag 13 juli 2020.

Belastingautoriteiten boeken jaarlijks ongeveer 60 miljard euro aan belastingverliezen door ontbrekende intra-communautaire aangiften (MTIC). Dergelijke fraude gebeurt door handelaren en is de diefstal van belasting over de toegevoegde waarde (btw) van een overheid door georganiseerde misdaadorganisaties.

Misbruik btw-regels.

Btw-fraude is een zeer complexe vorm van belastingfraude die berust op misbruik van de btw-regels voor grensoverschrijdende transacties. Btw-fraudeurs genereren miljarden euro's aan winst door de betaling van btw te omzeilen of door op frauduleuze wijze teruggave van btw te vorderen van de nationale autoriteiten.

Meest voorkomend.

De meest voorkomende vorm van btw-fraude is Missing Trader Intra-Community (MTIC) -fraude. Het basis MTIC-fraudemodel omvat georganiseerde, verfijnde activiteiten die trachten de verschillen in btw-behandeling in verschillende EU-lidstaten te benutten. De criminelen creëren een structuur van verbonden bedrijven en individuen in deze staten om zowel nationale als internationale handels- en inkomsten boekhoudprocedures te misbruiken.

Btw-vrij.

Deze misdaad maakt gebruik van de wetgeving die de handel over de grenzen van de lidstaten btw-vrij maakt: btw wordt alleen toegepast op verkopen binnen een lidstaat tegen het toepasselijke binnenlandse tarief. Dit stelt handelaren in staat goederen in te voeren zonder meteen de btw te rekenen. Alle btw die op verkopen in rekening wordt gebracht, moet worden aangegeven en betaald aan de belastingdienst van de lidstaat. In eenvoudige MTIC-gevallen verkopen fraudeurs de goederen, brengen ze de btw in rekening bij kopers zonder de waarde terug te betalen aan de belastingdienst.

Carrouselfraude.

Complexere gevallen van btw-fraude worden doorgaans carrouselfraude genoemd. Als onderdeel van deze fraudeprogramma's worden goederen geïmporteerd en verkocht via een reeks bedrijven voordat ze weer worden geëxporteerd. Het eerste bedrijf in de binnenlandse keten brengt btw in rekening aan een klant, maar betaalt deze niet aan de overheid, wat een zogenaamde 'vermiste handeling' wordt. De exporteurs van deze goederen eisen en ontvangen de terugbetaling van btw-betalingen die nooit hebben plaatsgevonden.

NVDR.

Hebben de belastingdiensten al bekend gemaakt hoeveel miljarden ze aan inkomsten derven wegens sociale- fiscale en domiciliefraude? Morsum Magnificat legde de vinger op de wonde bij domiciliefraude in Genk, Rillaar en recent in Begijnendijk, alleen de burgemeester van Begijnendijk ondernam iets. De fraude in België is gigantisch en de -p-overheid sluit de ogen, van handhaving is de politiek vies en ambtenaren werken niet graag, laat ze a.u.b. met rust, zo niet, worden ze lastig en beginnen ze op de pianist -zoals Morsum Magnificat- te schieten. 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 07-20-7738
Geplaatst: 14:53 13/07/2020


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.