Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928836





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB lanceert nieuw betaalsysteem met bankkaarten EMV.
01 juli 2020
Betalen van ritten zonder MOBIB kaart nu ook mogelijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.834.200
Brussel 01 juli 2020.

Sinds een paar maanden wordt door de Brusselse vervoermaatschappij MIVB, een nieuwe betaalwijze voor vervoersbewijzen uitgetest, het zogenaamde EMV-systeem. Daarmee kunnen reizigers, dankzij speciale valideringstoestellen die in stations en voertuigen geïnstalleerd zijn, direct hun vervoersbewijs betalen met hun bankkaart -debet of credit-, hun smartphone of smartwatch uitgerust met de functie contactloos betalen door die simpelweg tegen het valideringstoestel te houden.


Links Brieuc de Meeûs de CEO van de MIVB en rechts Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt

Vanaf 1 juli 2020.

Vandaag 01 juli werd het systeem aan de aanwezige pers door de CEO van de MIVB Brieuc de  Meeûs en de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt voorgesteld. Deze nieuwe manier van betalen is gemakkelijk en snel en werd ontwikkeld voor occasionele reizigers en toeristen, het systeem is vanaf vandaag 1 juli 2020 operationeel, het systeem werd in bijzijn van de aanwezige pers, waaronder deze redactie, in het Metrostation Montgomery voorgesteld.


Dit is de nieuwe technologie / kaartlezer van de MIVB in de ij van een vijftiental poortjes, staat er maar één zo'n toestel, hopelijk zorgt dat niet voor "files" bij de toegang van de Metro ....

De MIVB.

Aangezien de MIVB zelf het ganse verhaal met alles erop en eraan op haar website publiceert, gaan wij er dan ook hier niet meer over vertellen, wie het systeem wil leren kennen kan hier de link naar de MIVB maken.  

En "De Lijn"?

Hier toont de MIVB nogmaals aan, hoe ver sukkelaars van De Lijn achter achter blijven, zet toch een "punt" achter De Lijn. 

Artikel 06-20-7727
Geplaatst: 17:56 1/07/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 01 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.