Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925810





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Meester De fauw moet door de Stafhouder op de vingers worden getikt.
22 juni 2020
Een advocaat mag geen vertrouwelijke informatie over zijn cliënt verstrekken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.816.800
Brugge 22 juni 2020.

Met dit voorval is nogmaals de persgeilheid van politici aangetoond, de klassieke pers die slippendragers zijn van burgemeesters, persgeile politici die bij calamiteiten staan te popelen om toch maar in de gazetten, erger, voor de camera te mogen komen. Pers en politiek waren in deze steekpartij weer één pot nat, direct kregen ook andere politici zoals Joachim Coens -ook CD§V- een forum.  

Bewindvoerders.

Burgemeester / meester De fauw moet wel een heel povere mensenkennis bezitten als hij niet beseft met een dergelijke cliënt voorzichtig te moeten omgaan, het is trouwens een publiek geheim dat bewindvoerders belaagd worden. Er zijn bewindvoerders die hun taak ook niet altijd naar behoren uitvoeren, het parket in Antwerpen zou zelfs na een klacht, een onderzoek voeren naar een zaak in Lanaken waar zelfs een Vrederechter en een psychiater uit Tremelo bij betrokken zijn. 

Beroepsgeheim geschonden.

Hoe dan ook heeft de burgemeester in zijn functie van advocaat De fauw -CD§V- door zijn uitspraken in de pers zijn beroepsgeheim als advocaat geschonden, dat is onder meer het geval met artikel 19 van de deontologie van de advocaat : " de advocaat mag enkel vertrouwelijke informatie aan de rechtbanken, scheidsgerechten en derden verstrekken voor zover:
 - de vrijgave van die informatie relevant is, en
 - de vrijgave van die informatie in het belang van de cliënt is, en
 - de cliënt akkoord gaat met de vrijgave van die informatie, en
 - de vrijgave van die informatie niet wettelijk verboden is.
In artikel 70 Beroepsgeheim, staat onder § 1 "de advocaat houdt zich in alle omstandigheden aan de naleving van het beroepsgeheim".

Meester De fauw heeft aan de pers verteld dat hij voor die man als bewindvoerder fungeert, die cliënt al verschillende keren een zelfmoord uit het hoofd heeft gepraat. Met die uitspraken gaat Dirk De fauw als advocaat zwaar uit de bocht, de Stafhouder moet De fauw daarvoor op de vingers tikken.

Overdreven?

Zonder de daad goed te keuren is het toch vreemd dat amper één dag na de hechting van de wonde, De fauw al uitgebreid voor de camera's zijn verhaal komt doen. Was het geheel dan niet wat overroepen?

Meer volgt wellicht niet, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 06-20-7720
Geplaatst: 8:23 22/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.